trešdiena, 2015. gada 18. marts

Smilšu biskvīts 123 un rikotas siera kūka







Lūkojos ledusskapī uz kārtējo eksperimentu -Creme Fraiche un prātoju, ko ar to iesākt. Lai arī izklausās smalki, tas ir vienkāršs skābpiena produkts no saldā krējuma un paniņām. Vakarā ielēju trauciņā saldo krējumu, pievienoju divas ēdamkarotes paniņas, uzklāju linu dvielīti un gaidīju nākamo dienu. Pēc 24 stundām bija izveidojies skābam krējumam līdzīgs produkts.
Izprātoju, ka iegūto produktu izmantošu siera kūkā, turklāt, man bija pagatavota lieliskā smilšu mīkla 123 (viena daļa cukurs, divas - sviests un trīs - milti). Jā, un šāda siera kūka ir patiešām vienkārši pagatavojama.


Nepieciešamās sastāvdaļas

Smilšu biskvītam:

Cukurs - 100 g
Sviests - 200 g
Milti - 300 g

Siera masai:

Rikotas biezpiens (var aizvietot ar parasto biezpienu vai krēmsieru) - 400 g 
Skābais krējums (konkrētajā gadījumā - Creme Fraiche) - 150 g
Olu dzeltenumi - 2
Veselas olas - 1
Cukurs - pēc garšas
Vaniļas cukurs
Milti - 1 ēdamkarote
Ogas

Veidnes diametrs - 22 cm


Gatavo smilšu mīklu



Pavisam vienkārši - cukuru sajauc ar sviestu  un izmaisa.


Pievieno miltus un masu samīca ar rokām līdz viendabīgai konsistencei. Ja nepieciešams, kā saistvielu var pievienot kādu karoti auksta ūdens, krējumu vai olas dzeltenumu.


Rezultātā iegūti 600 g smilšu mīklas.



Mīkla paliks pāri, to ieliek pārtikas maisiņā un ievieto saldētavā līdz nākamai kūkai.

Gatavo biezpiena - siera masu



Arī pavisam vienkārši - visus produktus (rikotas biezpienu vai izberztu parasto biezpienu, krējumu, olas, cukuru un garšvielas) kārtīgi samaisa. Pievieno miltus.



Veidnē ar rokām ieklāj aptuveni pusi no pagatavotās smilšu mīklas, virsū uzlej biezpiena-siera masu.
Lai interesantāk - pa virsu uzber odziņas. Man bija mellenes. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 160 grādu temperatūrā aptuveni 40 - 45 minūtes.


Lūk, tāds man sanāca rezultāts - gardais smilšu biskvīts ar maigo pildījumu pats kusa mutē.


2 komentāri: