ceturtdiena, 2015. gada 25. jūnijs

Joprojām mācos cept kūkas

Šokolādes kūka ar aroniju-ķiršu spoguļglazūru

pirmdiena, 2015. gada 22. jūnijs

Zemeņu šarlote

Kūka (oriģinālā - aveņu) nosaukta Anglijas karaļa Džordža IV vienīgās meitas princeses Šarlotes vārdā. Tolaik, 1817.gadā, par šefpavāru pie karaļa strādāja francūzis Marī Antuāns Karems. Oriģinālajā receptē pamatnei izmantoja saziedējušu maizi, taču biskvīta cepumi to lieliski aizvieto. Pildījumam var izmantot dažādas ogas un augļus.



Kūka ir vienkārši pagatavojama, tai ir svaiga zemeņu garša un brīnišķīgs ogu aromāts.

svētdiena, 2015. gada 7. jūnijs

Zemeņu kūka fraisier


Par fraisier franču valodā dēvē zemeņu kūku no biskvīta mīklas un krēma, kurā patiešām redzamas veselas ogas.*  Kārdinoša, aromātiska un maiga.