trešdiena, 2015. gada 18. marts

Smilšu biskvīts 123 un rikotas siera kūka







Lūkojos ledusskapī uz kārtējo eksperimentu -Creme Fraiche un prātoju, ko ar to iesākt. Lai arī izklausās smalki, tas ir vienkāršs skābpiena produkts no saldā krējuma un paniņām. Vakarā ielēju trauciņā saldo krējumu, pievienoju divas ēdamkarotes paniņas, uzklāju linu dvielīti un gaidīju nākamo dienu. Pēc 24 stundām bija izveidojies skābam krējumam līdzīgs produkts.
Izprātoju, ka iegūto produktu izmantošu siera kūkā, turklāt, man bija pagatavota lieliskā smilšu mīkla 123 (viena daļa cukurs, divas - sviests un trīs - milti). Jā, un šāda siera kūka ir patiešām vienkārši pagatavojama.