pirmdiena, 2016. gada 20. jūnijs

Vasaras deserts ar sviesta cepumiem


 Manos kūku un recepšu pierakstos šī laikam ir visvienkāršākā recepte. Deserts no saldējuma, ogām un cepumiem - fantastisks garšu salikums. Var izmantot jebkurus cepumus, taču manā garšu atmiņā uz visiem laikiem ir palicis saldējums ar sviesta cepumiem - deserts, kuru skolas laikā baudījām mūsu ciema saldējuma kafejnīcā. Noteikti šajā gadījumā vietā būs teiciens - viss ģeniālais ir vienkāršs:)) Arī brīnišķīgie sviesta cepumi, kuri paši izkūst mutē.



Deserta sastāvs:


1. Saldējums
2. Ogas - biezenis un veselas ogas
3. Cepumi

Nepieciešamās sastāvdaļas sviesta cepumiem:


 200 g mīksta sviesta
 4 ĒK pūdercukura
1 ola
1/2 TK cepamā pulvera
230 g miltu



Sviestu ar pūdercukuru puto līdz masa ir gaiša un krēmveidīga. Pievieno olu un kārtīgi saputo.


Pievieno iepriekš kopā ar cepamo pulveri izsijātus miltus un masu izmaisa viendabīgu.


Cepumu masa sanāk diezgan mīksta un no tās ar konditorejas maisiņu var veidot dažādas formas cepumiņus. Var arī vienkārši ar karotīti uzlikt uz pannas.



Cepumus cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180-200 grādu temperatūrā aptuveni 13 minūtes. Cepumi ir trausli un tik gardi, ka nav iespējams atturēties no to baudīšanas.


Daļu cepumu sadrupina un kārto trauciņā ar saldējumu, zemenēm un zemeņu mērci. Vienkārši un fantastiski gardi:))

2 komentāri: