trešdiena, 2016. gada 28. septembris

Piektdienas vakara kūka



Tas ir īpašs brīdis - salikt kopā kūku. Pamatne izcepta, krēms un citi pildījumi sagatavoti un tagad var sākties pats būvēšanas process... Ir piektdienas vakars un ģimenes iepriecināšanai tiek tapināta kūka no poļu biskvīta, ogu pildījuma un garda krēma. Vēlos iedrošināt esošos un potenciālos kūkumīļus - patiešām, nekā sarežģīta:))
Kūka tapa kā brīvais lidojums - rudens ogu iedvesmota, gaišā noskaņā un ar krāsu akcentiem.

svētdiena, 2016. gada 11. septembris

Poļu biskvīts





25.augustā maniem kūku pierakstiem jeb blogam palika 3 gadi. Dzimšanas dienai par godu biju nodomājusi ievietot kādu.....īpašu torti. Domāju, pētīju - kas ir tas, kas apmeklētājus visvairāk saistījis un sapratu, ka lasītāji meklē vienkāršas, saprotamas un vizuāli uztveramas receptes. Un...tā kā nupat esmu sajūsminājusies par kādu pavisam vienkārši pagatavojama biskvīta recepti, steigšos ar to padalīties. 
Jā, starp citu, franču konditors un šefs Kristofs Mišelaks  biskvītu cep tieši pēc minētās metodes un, šķiet, nav par to jābrīnās, jo viņā rit arī poļu asinis.
Protams, kas gan dzimšanas diena bez kūkas - nākamajā aprakstā būs arī kūka un centīšos padalīties ar dažiem knifiņiem, kuri vienkāršu kūku pārvērtīs par karalieni.