svētdiena, 2013. gada 22. septembris

Vārītais krēms ar putukrējumu




Vārītais krēms kopā ar putukrējumu (krēms Diplomāts) ir patīkamas konsistences, maigs, nebūs tik trekns, kā versija ar lielāku sviesta daudzumu, labi iesūksies biskvītā un labi garšos.
Vārītā krēma citi varianti apkopoti aprakstā vārītais krēms.

piektdiena, 2013. gada 20. septembris

Šokolādes torte ar bezē


Viss aizsākās, kad darbā pusdienas laikā aizstaigāju līdz Alfai un iegāju Lāču maizes bodē. Plauktā ieraudzīju palielus bezē cepumus un filma sāka darboties.
Galvā dažas dienas jau aizķērusies doma par šokolādes kūku, bet ar bezē kārtu. Bezē cepšana aizņem samērā daudz laika, bet, ja bezē cepumus sadrupinātu un iemontētu kā vienu kūkas kārtu, varētu jau šovakar pagatavot kūku un rīt kopīgajā pasēdēšanā darbā ar kolēģiem to nobaudīt. Kā izdevās šokolādes kūka, kā arī tās tapšanas gaita seko tālāk.

otrdiena, 2013. gada 3. septembris

Cepts kamambērs ar rudens avenēm

 
Pati recepte jau vairs nav nekas jauns un izbrīnas vērts. Pievienotā vērtība šim pasākumam ir tikko norautās avenes un pašas radītā svētku sajūta nedēļas vidū.

svētdiena, 2013. gada 1. septembris

Vienkārši biskvīta kūka




Pirms kāda laika pratu izcept tikai vienu no biskvītu veidiem - olu biskvītu. Mans meistarstiķis bija napoleonkūka, bet dažādos biskvītu paveidus nebiju apguvusi. Paldies Ievas virtuves Kūku cepšanas čempionātam, jo tas manai kūku cepšanas prasmei deva jaunu izrāvienu.  Dažādu kūku cepšanas gudrību apgūšana kļuva par hobiju.