Pavisam nesen - pavasarī- atradu ļoti labu risinājumu kūku pildījumam. Kūku krēmi ir tā joma, kura mani saista īpaši. Neesmu gan maskarpones krēmsieru fane, tāpēc interesi izraisīja kādā krievu saitā lasītais par tādu kūku pildījumu kā vārītais/karsētais biezpiena krēms. Vēl nodomāju, kas gan tur var sanākt... Taču, tā kā šis izmēģinājums daudz laika neprasīja, nenocietos un to pagatavoju. Viss izdevās ar pirmo reizi. Oriģinālā krēms tika pielietots medus kūkai, es esmu izmēģinājusi to dažādi: kā pildījumu tartei, deserta kūkai un biskvīta kūkai. Pati esmu gandarīta par šo atklājumu, tāpēc vēlos padalīties.
ceturtdiena, 2013. gada 31. oktobris
sestdiena, 2013. gada 26. oktobris
Biskvīts ruletēs un tortēs
Biskvīts - tā ir klasika, kura vienmēr aktuāla. Jā, ir dažādas pagatavošanas metodes, atšķirīgs ingredientu daudzums. Interesanti pavērot, kā biskvītu gatavo dažādu tautu virtuvēs un katrs apgalvos, ka viņu variants ir vispareizākais. Franči savu Genoise gatavo karsta ūdens peldē, vācieši olu putošanas laikā pievieno nedaudz ūdeni. Citur rekomendē miltus pievienot olas dzeltenumam un tikai tad pievieno olas baltumu un, protams, arī pie mums pazīstamākais variants - miltus biskvīta masā iesijāt pašās gatavošanas beigās.
Mans mērķis - atrast savu biskvītu.
svētdiena, 2013. gada 20. oktobris
Dzimšanas dienas medus kūka ar gaisīgo krējuma krēmu
Tuvojas mana dzimšanas diena, kura iekrīt tieši piektdienā. Tas nozīmē, ka arī darbā kolēģi būs jāpacienā. Ko lai izdomā darba kolēģu pacienāšanai? Hmm, biskvīta kūka jau bijusi, šokolādes arī.... Napoleons prasa daudz darba, bet medus kūku ir vieglāk pagatavot. Jā, būs medus kūka pēc Kūku cepšanas čempionāta 2012 dalībnieces Anetas receptes.
trešdiena, 2013. gada 2. oktobris
Torte ar trim garšīgiem krēmiem
Biskvīta torte ar trim vienkārši pagatavojamiem un garšīgiem krēmiem
Biskvīta torte ar trim vienkārši pagatavojamiem un garšīgiem krēmiem
Kādam cilvēkam vārda dienā bija sadomāts pārsteigums, kurā ietilpa arī kūka. Tā kā darba nedēļa ritēja pilnā sparā, nekam grandiozam laika nebija, tāpēc par kūkas pamatni tika izvēlēts vienkārši biskvīts. Stāsts gan nebūs par biskvītu, bet gan par kūkas pildījumu un to - kā vienā reizē vienkārši pagatavot trīs dažāda veida krēmus - vārīto krēmu ar vaniļas garšu, vārīto šokolādes krēmu un vārīto krēmu ar sviestu.