trešdiena, 2013. gada 2. oktobris

Torte ar trim garšīgiem krēmiem


Biskvīta torte  ar trim vienkārši pagatavojamiem un garšīgiem krēmiem




Kādam cilvēkam vārda dienā bija sadomāts pārsteigums, kurā ietilpa arī kūka. Tā kā darba nedēļa ritēja pilnā sparā, nekam grandiozam laika nebija, tāpēc par kūkas pamatni tika izvēlēts vienkārši biskvīts. Stāsts gan nebūs par biskvītu, bet gan par kūkas pildījumu un to - kā vienā reizē vienkārši pagatavot trīs dažāda veida krēmus - vārīto krēmu ar vaniļas garšu, vārīto šokolādes krēmu un vārīto krēmu ar sviestu.

Vārītais krēms - lieliski mitrina kūkas pamatni -1.krēms


Šokolāde ar vārīto krēmu - 2.krēms


Vārītais krēms ar sviestu kūkas virsmai un malām - 3.krēms

Par citiem vārītā krēma variantiem apkopots aprakstā vārītais krēms.

 Nepieciešams:
1.Piens – 0,5 l
2. Olu dzeltenumi – 4 gab jeb 2 veselas olas
3. Cukurs – 100 gr jeb ½ cup
4. Vaniļas cukurs – pēc garšas ( 1 tējkarote)
5. Milti – 2 ēdamkarotes (pilnas)
6. Sviests – 150 gr
7. Sasmalcināta melnā šokolāde jeb čipšu - 150 gr

Un, tātad,  parastā vārītā krēma procedūra:

Sakuļu 2 olas ar 2 ēd.k. miltiem un 2 ēd.k. piena, vaniļas cukuru (ar mikseri)


Tikmēr vārās piens ar cukuru (līdz pirmajam burbulim). Katliņu noņem no uguns.


Tālāk daļu karstā piena pievieno olu masai, samaisa un vienā paņēmienā ielej katlā ar pienu, liek uz uguns un maisot karsē, līdz masa sabiezē



 Tagad, kad pamata masa padzisusi (1. krēms), trīs karotes pievienojam izkausētai šokolādei (2. krēms)


kura, pirms izkausēšanas bija šāda:

 Tagad atlicis 3. krēms, kuram saputo sviestu istabas temperatūrā un pa vienai karotei pievieno aptuveni pusi no atlikušā vārītā krēma masas.


Trešais kēma veids tiek izlietots kūkas virsmas un malu pārziešanai, jo ir biezāks un piemērotāks dekoram - labāk pieķersies gan šokolādes skaidiņas, gan arī cita veida dekori.





 Kūka ir gatava un gaida rītdienas jubilāru. Pēc stabiem un vadiem nojaušams, ka kūkas mērķauditorija būs elektriķi :))



Liekot kopā kūku, notvēru kadrā arī Cēzara lūdzošo skatienu.....

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru