pirmdiena, 2013. gada 30. decembris

Biezpiena krēmi tortēm un kūkām

Dažāda veida biezpiena krēmi


 


Nolēmu apkopot pārbaudītās vērtības un sākšu ar dažāda veida biezpiena krēmiem, kurus pati lietoju.
Biezpiens ir ļoti pateicīga izejviela konditorejas izstrādājumiem un, galvenais, tas ir veselīgs produkts. Kā jau zināms, biezpiena krēmus iespējams pagatavot neskaitāmās variācijās - ar saldo krējumu, sviestu, jogurtu, skābo krējumu, krēmsieru.
Vienlīdz populārs ir arī vārītais krēms - aprakstā vārītais krēms, bet citu krēmu veidi atrodami aprakstiņā - dažādi krēmi kūkām.

trešdiena, 2013. gada 25. decembris

Torte ģimenei Ziemassvētkos

Biskvīta recepte no  http://tortentante.blogspot.com

 

Bikvīts ir ļoti viegls, pufīgs un švammīgs. Viegli, jo visu pamatni var izcept vienā reizē un sagriezt daļās. Veidnei 28 cim diametrs.

sestdiena, 2013. gada 21. decembris

Mājās gatavota piparkūku mīkla


Pirms Ziemassvētkiem arī mūsu ģimenē tiek gatavota piparkūku mīkla. Pamata recepte šīm piparkūkām aizgūta no kāda latviešu gardumu saita. Receptē ir minēti cūku tauki, veikalos tie ir nopērkami, taču pēc izvēles var izmantot tikai sviestu.
Manā izpildījumā ir dažas nelielas atkāpītes no oriģināla - gatavoju no pilngraudu kviešu miltiem, neizmantoju balto, bet tikai brūnos cukurus un medu. Katrā ziņā, iespējamās variācijas ir dažādas.

svētdiena, 2013. gada 15. decembris

Mācos cept bezē torti Cielaviņa

.

Man bija sapnītis iemācīties uzcept gardu Cielaviņu. Taču, kā jau dzīvē mēdz gadīties, sākumā ne viss sanāca kā gribētos - bija gadījumi, kad gatavas bezē plāksnes istabas temperatūrā saplaka, jau gatavai kūkai bezē saira mīkstā masā utt. 
Neskatoties uz to, ka dzīvoju googles laikmetā, atrast atbildes uz saviem daudzajiem jautājumiem nebija viegli, tāpēc nolēmu iegūto un tik dažādo informāciju par šo tēmu  izmēģināt savā cepeškrāsnī.
Aprakstā dalos ar saviem Cielaviņas gatavošanas eksperimentiem noteiktā laika periodā, kā arī, iegūtiem secinājumiem. Mana veiksmīgā bezē biskvīta recepte ir raksta beigās un jaunajā aprakstā - Bezē torte Cielaviņa.


pirmdiena, 2013. gada 2. decembris

Pārbaudītā mafinu recepte no JoyofBaking.com

 

Viss aizsākās pagājušajos Ziemassvētkos, kad meitas man uzdāvināja mafinu veidni. Kādu laiku nezināju, ko ar to iesākt:))
Veidne bija jāizmēģina un, meklējot receptes, atradu  Buttermilk Berru Muffins recepti mājas lapā JoyofBaking.com.
Mani izbrīnīja viena  no izmantotajām izejvielām - paniņas, jo nezināju, ka tās arī konditorejā var izmantot.Taču izmēģinot to, esmu sajūsmināta un uz šīs receptes bāzes esmu variējusi ar dažādām izejvielām - rabarberiem, karameļu krēmu no Spilvas, visām vasaras ogām un pašlaik - ar ķirbjiem.
Pievienojot kakao, esmu pielietojusi šo recepti arī kūkas pamatnei.