Es esmu

Mani sauc Jana. Esmu traka uz kūku cepšanu. Lai dalītos savā priekā, izveidoju pierakstus. Priecāšos par katru, kurš šeit piestās uz brīdi.
Ja vēlies man kaut ko pateikt, labprāt gaidīšu Tavu ziņu e-pastā - jana.stendzenieki@gmail.com

pirmdiena, 2015. gada 28. septembris

Amandas kūka - Mums obligāti jāsatiekas

Foto - Rimi Latvia
Rimi Gardēžu organizētā Latvijas gardākās kūkas konkursa finālā tika izvirzīta arī Amanda Freiberga ar kūku Mums obligāti jāsatiekas. Rimi Gardēde un delikatešu maģistre Liene Zemīte kūku uzteica gan par vizuālo noformējumu, gan garšu salikumu.
Kūka apbur ar savu dabisko skaistumu un dzīvesprieku, un es acis nevaru no tās novērst, jo atklātā un kārdinošā garšu buķete jau paņēmusi mani savā varā.
Kā saka pati autore - kūka būs labs iemesls uz atkal redzēšanos un kā dāvana tikšanās brīdī.
Kūkas recepte tika publicēta konkursa oficiālajā mājaslapā, bet Amanda labprāt piekrita to publicēt arī manos kūku pierakstos.

Kūkas sastāvs:

1. Divas olu biskvīta pamatnes
2. Svaigā siera krēms ar šokolādes gabaliņiem
3. Ogu (aveņu) želeja
4. Viena bezē pamatne

Nepieciešamās sastāvdaļas:


1. Olu biskvītam

6 olas
6 ĒK cukura
6 ĒK miltu
2 ĒK auksts ūdens
1/1 ĒK cepamais pulveris
Vaniļas cukurs

2. Krēmam:

200 ml saldā krējuma
360 g krēmsiera
50 g rīvētas rūgtās šokolādes
100 g cukura pēc garšas
Pāris karotes iebiezinātā piena

3. Aveņu želejai:

2 saujas aveņu
40 g cukura
1 ĒK želatīna
Laima sīrups

4. Bezē

3 olu baltumi
200 g cukura
šķipsna sāls

Gatavošanas gaita


Veidnes diametrs 22 - 24 cm.

1. Olu biskvīts
Olām atdala baltumus no dzeltenumiem. Olu baltumus saputo stingrās putās. Dzeltenumiem pievieno cukuru, miltus, ūdeni, cepamo pulveri, vaniļas cukuru - visu samaisa. Saputotos olu baltumus iecilā miltu - olu dzeltenumu masā. Iegūto masu pārdala uz pusēm, izklāj uz cepampapīra, veidojot apļa formu. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā aptuveni 12 min.
Gatavam biskvītam uzliek virsū veidni un izgriež apļa formu.

2. Bezē
Olām atdala baltumus no dzeltenumiem. Baltumus ar šķipsnu sāls saputo baltās putās. Pamazām pievieno 200 g cukura un puto līdz spīdumam. Cep uzkarsētā cepeškrāsnī 10 min 150 grādu temperatūrā, pēc tam stundu 110 grādu temperatūrā.

3. Ogu (aveņu) želeja
Vienu sauju ogu ieber traukā un kārtīgi saspaida, uzberot nedaudz cukuru. Aukstā ūdenī uzbriedina želatīnu. Kūkas formu noklāj ar pārtikas plēvi un sakārto tajā ogas. Saspiestajām avenēm pielej laima sīrupu un izšķīdinātu želatīnu. Visu šķidrumu ielej kūkas formā. Liek ledusskapī sastingt.

4. Krēms
Saputo saldo krējumu ar cukuru. Klāt pieputo 360 g svaigā siera. Pievieno iebiezināto pienu. Sarīvē 50 g rūgtās šokolādes un iemaisa krēmā. Gatavu krēmu atdzesē ledusskapī.




Kūku kārto formā ar noņemamām malām - biskvīts, krēms, biskvīts, aveņu želeja un virsū bezē.



Dekorē ar odziņām un ziediem.

Uz satikšanos!!!

Foto - Rimi Latvia.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru