Es esmu

Mani sauc Jana. Esmu traka uz kūku cepšanu. Lai dalītos savā priekā, izveidoju pierakstus. Priecāšos par katru, kurš šeit piestās uz brīdi.
Ja vēlies man kaut ko pateikt, labprāt gaidīšu Tavu ziņu e-pastā - jana.stendzenieki@gmail.com

piektdiena, 2013. gada 8. novembris

Vēl viena garšīga medus kūka





Izmēģinu medus kūku receptes. Garšīga bija  dzimšanas dienas medus kūka, bet tikpat mutē kūstoša ir arī tīmeklī (cālí) aizgūtā medus kūkas recepte. Kūka ir viegli pagatavojama un tiešām garšīga:))


Medus biskvītam:

3 olas
1 glāze cukurs
3/4 glāzes medus
2 strīķētas TK soda
2,5 glāzes miltu


 Krēmam:

 800 g skābs,  25 % trekns krējums
 0.5 - 1 glāze cukurs
 1 ēdk - citrona sula
 1 tējk - vaniļas cukurs


Pildījumam:

mellenes/melleņu ievārījums vai brūkleņu ievārījums

Pārklājumam


60 g tumšā šokolāde (Pergalē 70%), ja cita ražotāja šokolāde (tumšā), tad 80g
100 g saldais krējums

1/2 paciņu sadrupinātus cepumus Selga - malām

Gatavošana:



Olas ar cukuru saputo līdz izveidojušās stingras putu galotnītes. Iemaisa izkausētu medu, iecilā izsijātus miltus ar sodu.  Pusi mīklas ielej 26 cm diametra lielā formā, izlīdzina un cep 170 grādu temperatūrā apmēram 10 minūtes.



Pēc tam cep otru pusi. Atdzesē un katru biskvītu  sagriež uz pusēm. 


Krēms: saputo (puto aptuveni 10-15 min) krējumu ar cukuru, pievieno citrona sulu, vaniļas cukuru.

Liekam kopā kūku:



1.Biskvīts + krēms

2.Biskvīts  + krēms + ogas,

3. Biskvīts + ievārījums +  krēms

4.Biskvīts +  krēms


 Medus kūku ērti kārtot veidnē, pirms dekorēšanas pāris stundas paturēt ledusskapī. Attēlā redzamai kūkai jau noņemta veidne, krēms labi iesūcies un kūka gatava dekorēšanai.
 Ja to kārto veidnē, tā izdodas vienmērīga, īpaši nepiepūloties.

Kūkas mājas variants

 Ja nav nepieciešamība īpašam dekorējumam - var apkaisīt ar apgrauzdētām auzu pārslām vai sadrupinātiem cepumiem, riekstiem, šokolādes skaidiņām utt. un būs gan glīti, gan salīdzinoši ātri.


Šajā gadījumā mazliet pastrādāju pie dekora - kūkas malas ar apkaisīju ar sadrupinātiem cepumiem un pārlēju ar  šokolādes ganašē (izkausēta šokolāde, kurai pievienots uzkarsēts saldais krējums).
! Svarīgi. No pieredzes - šajā stadijā kūku vairs nevajadzētu pārvietot uz citas pamatnes, jo tā ir mīksta, paspējusi sastrādāties ar krējumu un var viegli pārlūzt (ir gadījies..).




Kūka visgaršīgākā ir trešajā dienā

Kopsavilkums:

Kūka ir tiešām garšīga:)) Kopumā tā ir sulīga un bagātīga.
Biskvīts nav trekns un ir maigi medains.
Recepti ir vērts pamēģināt!!!!!

6 komentāri:

  1. Vai sodas garša nav jūtama?varbüt labàk cepampulveris?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ja ir dabīgs medus, sodai vajadzētu dzēsties. Var arī cepamo pulveri lietot.

      Dzēst
    2. Ja ir dabīgs medus, sodai vajadzētu dzēsties. Var arī cepamo pulveri lietot.

      Dzēst
    3. Paldies ❤️��

      Dzēst