Es esmu

Mani sauc Jana. Esmu traka uz kūku cepšanu. Lai dalītos savā priekā, izveidoju pierakstus. Priecāšos par katru, kurš šeit piestās uz brīdi.
Ja vēlies man kaut ko pateikt, labprāt gaidīšu Tavu ziņu e-pastā - jana.stendzenieki@gmail.com

svētdiena, 2013. gada 22. septembris

Vārītais krēms ar putukrējumu




Vārītais krēms kopā ar putukrējumu (krēms Diplomāts) ir patīkamas konsistences, maigs, nebūs tik trekns, kā versija ar lielāku sviesta daudzumu, labi iesūksies biskvītā un labi garšos.
Vārītā krēma citi varianti apkopoti aprakstā vārītais krēms.

Krēmam nepieciešams:

1. Piens – 0,5 l
2. Olu dzeltenumi – 4 gab
3. Cukurs – 100 g
4. Vaniļas cukurs
5. Milti vai ciete – 60 g (3 ēdamkarotes)
6. Saldais krējums – 150 g - 200 g

Pagatavošana:

1.Uzliek katliņā vārīties pienu.

2.Tikmēr traukā sajauc olu dzeltenumus ar cukuru, vaniļas cukuru un maisa (neputo), līdz cukurs izkusis. Pievieno miltus un masu izmaisa līdz viendabīgai konsistencei.

3.Tiklīdz piens uzmetis pirmo burbuli, noņem no plīts un pusi piena lēnā strūklā lej klāt olu masai, vienlaicīgi to maisot. 


4. Rūpīgi izmaisa, lej atpakaļ katliņā pie atlikušā piena  un uz lēnas uguns karsē, šķidrumu visu laiku maisot, līdz tas sabiezē. Tad, kad masa ir uzmetusi burbuli, to joprojām enerģiski maisa un vēl pāris minūtes karsē (lai mazinātu miltu garšu un karstumā izkarsētu olas).


Vēl karstu masu  pārliek bļodā un pārklāj ar pārtikas plēvi. Pareizi ir masai ļaut nobriest ledusskapī vairākas stundas.


No ledusskapja izņem vārītā krēma masu un sablendē.
Iegūtajai masai pa daļām ( 2 - 3 reizes) iecilā saputotu krējumu. Gards pildījums kūkām ir gatavs!



11 comments:

  1. Paldies par recepti,sanāca ar pirmo reizi,bez kunkuļiem!!!gards sanāca!!!!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jauki!!!!! Tad jau Jums skola rokā:))

      Dzēst
    2. Sveiki! Es vēlējos pajautāt-kāda izmēra olas jūs izmantojāt?

      Dzēst
    3. Labvakar:) Pārsvarā M izmēra. Orientējos, ka vienas olas svars ir 50 g.

      Dzēst
  2. Paldies par recepti. Sanāca ar pirmo reizi ideāls pildījums biskvīta ruletei.

    AtbildētDzēst
  3. Šo komentāru ir noņēmis autors.

    AtbildētDzēst
  4. Mums nesanāca:((((, krēmu izņēmām no leduskapi un sablenderējām un tas bija šķidrs. Kad pievienojām putukrējumu masa bija tik un tā šķidra. Ko darījām nepareizi? Leduskapī masa bija kādas 3st. Vai par maz?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Labrit. Citi konditori vārīto krēmu neblendē, tikai samaisa, jo iespējams sajaukt tā struktūru. Iespējams, ka tādēļ krēms sašķidrinājās.:((

      Dzēst
  5. Sveiki,
    vai karsto masu, kas pārklāta ar plēvi, ledusskapī liek uzreiz, kamēr karsta? Vai arī masai, pēc plēves pārklāšanas, ļauj atdziest vispirms dabīgi istabas temperatūrā?
    Paldies! :)

    AtbildētDzēst