Vārītais krēms kopā ar putukrējumu (krēms Diplomāts) ir patīkamas konsistences, maigs, nebūs tik trekns, kā versija ar lielāku sviesta daudzumu, labi iesūksies biskvītā un labi garšos.
Vārītā krēma citi varianti apkopoti aprakstā vārītais krēms.
Krēmam nepieciešams:
1. Piens – 0,5 l
2. Olu dzeltenumi – 4 gab
3. Cukurs – 100 g
4. Vaniļas cukurs
5. Milti vai ciete – 60 g (3 ēdamkarotes)
6. Saldais krējums – 150 g - 200 g
Pagatavošana:
1.Uzliek katliņā vārīties pienu.
2.Tikmēr traukā sajauc olu dzeltenumus ar cukuru, vaniļas cukuru un maisa (neputo), līdz cukurs izkusis. Pievieno miltus un masu izmaisa līdz viendabīgai konsistencei.
3.Tiklīdz piens uzmetis pirmo burbuli, noņem no plīts un pusi piena lēnā strūklā lej klāt olu masai, vienlaicīgi to maisot.
4. Rūpīgi izmaisa, lej atpakaļ katliņā pie atlikušā piena un uz lēnas uguns karsē, šķidrumu visu laiku maisot, līdz tas sabiezē. Tad, kad masa ir uzmetusi burbuli, to joprojām enerģiski maisa un vēl pāris minūtes karsē (lai mazinātu miltu garšu un karstumā izkarsētu olas).
Vēl karstu masu pārliek bļodā un pārklāj ar pārtikas plēvi. Pareizi ir masai ļaut nobriest ledusskapī vairākas stundas.
No ledusskapja izņem vārītā krēma masu un sablendē.
Iegūtajai masai pa daļām ( 2 - 3 reizes) iecilā saputotu krējumu. Gards pildījums kūkām ir gatavs!
Iegūtajai masai pa daļām ( 2 - 3 reizes) iecilā saputotu krējumu. Gards pildījums kūkām ir gatavs!
Paldies par recepti,sanāca ar pirmo reizi,bez kunkuļiem!!!gards sanāca!!!!
AtbildētDzēstJauki!!!!! Tad jau Jums skola rokā:))
DzēstSveiki! Es vēlējos pajautāt-kāda izmēra olas jūs izmantojāt?
DzēstLabvakar:) Pārsvarā M izmēra. Orientējos, ka vienas olas svars ir 50 g.
DzēstPaldies par recepti. Sanāca ar pirmo reizi ideāls pildījums biskvīta ruletei.
AtbildētDzēst😊😊😊😊😊
AtbildētDzēstŠo komentāru ir noņēmis autors.
AtbildētDzēstMums nesanāca:((((, krēmu izņēmām no leduskapi un sablenderējām un tas bija šķidrs. Kad pievienojām putukrējumu masa bija tik un tā šķidra. Ko darījām nepareizi? Leduskapī masa bija kādas 3st. Vai par maz?
AtbildētDzēstLabrit. Citi konditori vārīto krēmu neblendē, tikai samaisa, jo iespējams sajaukt tā struktūru. Iespējams, ka tādēļ krēms sašķidrinājās.:((
DzēstSveiki,
AtbildētDzēstvai karsto masu, kas pārklāta ar plēvi, ledusskapī liek uzreiz, kamēr karsta? Vai arī masai, pēc plēves pārklāšanas, ļauj atdziest vispirms dabīgi istabas temperatūrā?
Paldies! :)
Uzreiz
Dzēst