Es esmu

Mani sauc Jana. Esmu traka uz kūku cepšanu. Lai dalītos savā priekā, izveidoju pierakstus. Priecāšos par katru, kurš šeit piestās uz brīdi.
Ja vēlies man kaut ko pateikt, labprāt gaidīšu Tavu ziņu e-pastā - jana.stendzenieki@gmail.com

pirmdiena, 2013. gada 30. decembris

Biezpiena krēmi tortēm un kūkām

Dažāda veida biezpiena krēmi


 


Nolēmu apkopot pārbaudītās vērtības un sākšu ar dažāda veida biezpiena krēmiem, kurus pati lietoju.
Biezpiens ir ļoti pateicīga izejviela konditorejas izstrādājumiem un, galvenais, tas ir veselīgs produkts. Kā jau zināms, biezpiena krēmus iespējams pagatavot neskaitāmās variācijās - ar saldo krējumu, sviestu, jogurtu, skābo krējumu, krēmsieru.
Vienlīdz populārs ir arī vārītais krēms - aprakstā vārītais krēms, bet citu krēmu veidi atrodami aprakstiņā - dažādi krēmi kūkām.


Biezpiena krēms nr.1

Biezpiena krēms ar saldo krējumu

 Izmantots receptē -  vienkārši biskvīta kūka


Sastāvdaļas:
400 g biezpiena (rikotas biezpiena)
250 g saldā krējuma
Cukurs pēc garšas
Citrona miziņa un pāris ĒK citrona sula
1 TK vaniļas cukurs (Dansuker)

Pagatavošana:
Biezpienu ar cukuru sablendē viendabīgā masā, pierīvē apm. pusi citrona miziņas, pievieno sulu, vaniļas cukuru un visu sajauc.
Saputo saldo krējumu un pievieno biezpiena masai. Ja nepieciešams, pievieno vēl cukuru  - kādam patiks saldāks, kādam - mazāk salds. Krēms gatavs.
Izmanto tortēs (biskvīta, cepumu, deserta), ruletēs, desertos. Sader ar augļiem - zemenēm, avenēm, mellenēm, persikiem, ķiršiem u.c.

Biezpienu sablendējot, iegūst viendabīgas konsistences masu. Masu sajaucot ar putukrējumu, krēms veidojas viegli smērējams un, galvenais, gards. Šādu krēmu var izmantot ne tikai kā pildījumu tortei, bet var arī pārklāt tortes virsmai un malām.

Biezpiena krēms nr. 2

Biezpiena krēms ar vārīto krēmu


 Izmantots receptē  torte ģimenei Ziemassvētkos

Sastāvdaļas:
200 g biezpiena (rikotas biezpiena)
2 glāzes vai vairāk vārītā krēma
Cukurs pēc garšas
Citrona miziņa un pāris ĒK citrona sula - pēc izvēles
1 TK vaniļas cukurs (Dansuker)

Pagatavošana:
Biezpienu ar cukuru sablendē viendabīgā masā, pierīvē apm. 1 TK citrona miziņu, sulu, vaniļas cukuru, pievieno vārīto krēmu un visu samaisa. Krēms gatavs.
Masai ir ļoti laba konsistence un tā labi garšo.
! Citiem patīk biezpiena graudainums un dabīgā struktūra. Es izvēlos biezpienu sablendēt, jo biezpienam ir tā īpašība, ka sablendēts tas iegūst pavisam citu - krēmīgu konsistenci (atceramies kaut vai biezpiena sieriņus).
Izmanto tortēs (biskvīta, cepumu, deserta, smilšu biskvīta), ruletēs, desertos. Sader ar augļiem - zemenēm, avenēm, mellenēm, persikiem, ķiršiem u.c.

Biezpiena krēms nr.3 

Karsētais  biezpiena krēms




Sastāvdaļas:
400 g biezpiena (rikotas biezpiena)
2 olu dzeltenumi
100 gr cukura
50 gr sviesta
1 TK vaniļas cukurs (Dansuker)

Pagatavošana:
Divas paciņas biezpienu, divu olu dzeltenumus, cukuru pēc garšas, vaniļas cukuru samaisa un sablendē.
Liek uz vidējas uguns, pievieno 50 g sviestu un maisot karsē, kamēr masa maina struktūru un paliek biezāka un medaināka. Biezpiena masu atdzesē.
Gatavošanas gaita aprakstīta rakstā Karsētais biezpiena krēms.
Izmanto tortēs (cepumu, deserta, smilšu biskvīta). Ja krēms tiek izmantots biskvīta tortēs vai ruletēs, vajadzētu kombinēt ar putukrējuma vai krēmsiera slāni un sulīgiem augļiem. Sader ar augļiem - zemenēm, avenēm, mellenēm, persikiem, ķiršiem u.c.

Citi krēmi ar biezpienu


1. Saputo 300 g mīksta sviesta ar 300 g cukura, masai pa daļām pievieno 500 g sablendētu viendabīgu biezpienu. Pievieno vaniļas cukuru vai citrona miziņu. Izmanto kūkām un tortēm, arī kā pildījumu vēja kūkām - vecrīgām.


2. Blendētu viendabīgu biezpienu (200 g) sajauc ar 200 g krēmsieru, pievieno cukuru, pēc garšas - citrona sulu, vaniļas cukuru. Izmantots receptē  ķirbju kūka ar mandarīnu ievārījumu.

3.  Uzbriedina 20 g želatīnu. Sablendē 400 g biezpienu ar cukuru un pievieno 400 g jogurtu, citrona sulu, pēc izvēles, aptuveni, 100 g augļus - kivi, persikus vai ogas. Ūdens peldē vai uz lēnas uguns izšķīdina želatīnu (neuzvārīt), atdzesētu to sajauc ar dažām ēdamkarotēm biezpiena/jogurta masas (lai želatīns nesastingtu plēksnēs), tad pievieno pārējo masu. Var izmantot biskvīta vai cepumu deserta kūkām.


4 komentāri:

  1. "Citi krēmi ar biezpienu" 3. receptē kivi neiet kopā ar želatīnu - tas vienkārši nedarbojas, kivi ir viens no tiem retajiem augļiem, kas neļauj želatīnam sarecēt! ;)

    AtbildētDzēst
  2. Labdien, biezpiens rikotas minēts receptēs, bet kur tādu nopirkt? Vai tas domāts ricottas siers? Tad kādas firmas izmantojiet? Vai firmai nebūtu nozīmes un no visiem sanāk labi? Paldies!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Labdien! Já, šajā gadījumā (arī citreiz) labprāt izmantoju rikotas biezpienu un tā to arī sauc. Tas atrodas Rimi - blakus biezpienam. Tie ir divu veidu - zaļā un zilā paciņā un maksā 0,59 cent. Ražotāju tiešām neatceros, tikai to, ka tas ir igauņu ražojums.

      Dzēst
  3. Piekritu, ar rikotu sanāk maigāk

    AtbildētDzēst