pirmdiena, 2013. gada 30. decembris

Biezpiena krēmi tortēm un kūkām

Dažāda veida biezpiena krēmi


 


Nolēmu apkopot pārbaudītās vērtības un sākšu ar dažāda veida biezpiena krēmiem, kurus pati lietoju.
Biezpiens ir ļoti pateicīga izejviela konditorejas izstrādājumiem un, galvenais, tas ir veselīgs produkts. Kā jau zināms, biezpiena krēmus iespējams pagatavot neskaitāmās variācijās - ar saldo krējumu, sviestu, jogurtu, skābo krējumu, krēmsieru.
Vienlīdz populārs ir arī vārītais krēms - aprakstā vārītais krēms, bet citu krēmu veidi atrodami aprakstiņā - dažādi krēmi kūkām.

trešdiena, 2013. gada 25. decembris

Torte ģimenei Ziemassvētkos

Biskvīta recepte no  http://tortentante.blogspot.com

 

Bikvīts ir ļoti viegls, pufīgs un švammīgs. Viegli, jo visu pamatni var izcept vienā reizē un sagriezt daļās. Veidnei 28 cim diametrs.

sestdiena, 2013. gada 21. decembris

Mājās gatavota piparkūku mīkla


Pirms Ziemassvētkiem arī mūsu ģimenē tiek gatavota piparkūku mīkla. Pamata recepte šīm piparkūkām aizgūta no kāda latviešu gardumu saita. Receptē ir minēti cūku tauki, veikalos tie ir nopērkami, taču pēc izvēles var izmantot tikai sviestu.
Manā izpildījumā ir dažas nelielas atkāpītes no oriģināla - gatavoju no pilngraudu kviešu miltiem, neizmantoju balto, bet tikai brūnos cukurus un medu. Katrā ziņā, iespējamās variācijas ir dažādas.

svētdiena, 2013. gada 15. decembris

Mācos cept bezē torti Cielaviņa

.

Man bija sapnītis iemācīties uzcept gardu Cielaviņu. Taču, kā jau dzīvē mēdz gadīties, sākumā ne viss sanāca kā gribētos - bija gadījumi, kad gatavas bezē plāksnes istabas temperatūrā saplaka, jau gatavai kūkai bezē saira mīkstā masā utt. 
Neskatoties uz to, ka dzīvoju googles laikmetā, atrast atbildes uz saviem daudzajiem jautājumiem nebija viegli, tāpēc nolēmu iegūto un tik dažādo informāciju par šo tēmu  izmēģināt savā cepeškrāsnī.
Aprakstā dalos ar saviem Cielaviņas gatavošanas eksperimentiem noteiktā laika periodā, kā arī, iegūtiem secinājumiem. Mana veiksmīgā bezē biskvīta recepte ir raksta beigās un jaunajā aprakstā - Bezē torte Cielaviņa.


pirmdiena, 2013. gada 2. decembris

Pārbaudītā mafinu recepte no JoyofBaking.com

 

Viss aizsākās pagājušajos Ziemassvētkos, kad meitas man uzdāvināja mafinu veidni. Kādu laiku nezināju, ko ar to iesākt:))
Veidne bija jāizmēģina un, meklējot receptes, atradu  Buttermilk Berru Muffins recepti mājas lapā JoyofBaking.com.
Mani izbrīnīja viena  no izmantotajām izejvielām - paniņas, jo nezināju, ka tās arī konditorejā var izmantot.Taču izmēģinot to, esmu sajūsmināta un uz šīs receptes bāzes esmu variējusi ar dažādām izejvielām - rabarberiem, karameļu krēmu no Spilvas, visām vasaras ogām un pašlaik - ar ķirbjiem.
Pievienojot kakao, esmu pielietojusi šo recepti arī kūkas pamatnei.

pirmdiena, 2013. gada 25. novembris

trešdiena, 2013. gada 20. novembris

Vieglais sviesta krēms


Noteikti vēlos padalīties ar vieglā sviesta krēma (Franču sviesta krēms) recepti, jo tas ir ne tikai gards krēms tortēm un kūkām, bet arī plastisks un ļoti noturīgs. Krēmu pārsvarā izmanto tortes virsmu pārklāšanai un dekorēšanai, taču kā pamata pildījums tas tiek izmatots tādās tortēs kā Cielaviņa un Roko.

pirmdiena, 2013. gada 18. novembris

Kaimiņienes speķa pīrādziņi






Svētkiem tuvojoties mūsu māja smaržo pēc pīrāgiem. Katrai saimniecei parasti ir sava pārbaudītā pīrāgu recepte un arī man tāda ir. Pīrāgu recepti manai mammai iedeva kaimiņiene, kuras nu jau vairs nav. Recepte ir lieliska, pīrādziņi vienmēr izdodas izcili, tie ir mīksti, pufīgi nākamajā un arī aiznākamajā dienā (ja sagaida to:))

sestdiena, 2013. gada 9. novembris

Mandeļu biskvīts






Ļoti gards biskvīts ar mandeļu miltiem. Garšos visiem tiem, kuriem garšo mandeles.


piektdiena, 2013. gada 8. novembris

Vēl viena garšīga medus kūka





Izmēģinu medus kūku receptes. Garšīga bija  dzimšanas dienas medus kūka, bet tikpat mutē kūstoša ir arī tīmeklī (cālí) aizgūtā medus kūkas recepte. Kūka ir viegli pagatavojama un tiešām garšīga:))

ceturtdiena, 2013. gada 31. oktobris

Karsētais biezpiena krēms


Pavisam nesen - pavasarī- atradu ļoti labu risinājumu kūku pildījumam. Kūku krēmi ir tā joma, kura mani saista īpaši. Neesmu gan maskarpones krēmsieru fane, tāpēc interesi izraisīja kādā krievu saitā lasītais par tādu kūku pildījumu kā vārītais/karsētais biezpiena krēms. Vēl nodomāju, kas gan tur var sanākt... Taču, tā kā šis izmēģinājums daudz laika neprasīja, nenocietos un to pagatavoju. Viss izdevās ar pirmo reizi. Oriģinālā krēms tika pielietots medus kūkai, es esmu izmēģinājusi to dažādi: kā pildījumu tartei, deserta kūkai un biskvīta kūkai. Pati esmu gandarīta par šo atklājumu, tāpēc vēlos padalīties.

sestdiena, 2013. gada 26. oktobris

Biskvīts ruletēs un tortēs

Biskvīts - tā ir klasika, kura vienmēr aktuāla. Jā, ir dažādas pagatavošanas metodes, atšķirīgs ingredientu daudzums. Interesanti pavērot, kā biskvītu gatavo dažādu tautu virtuvēs un katrs apgalvos, ka viņu variants ir vispareizākais. Franči savu Genoise gatavo karsta ūdens peldē, vācieši olu putošanas laikā pievieno nedaudz ūdeni. Citur rekomendē miltus pievienot olas dzeltenumam un tikai tad pievieno olas baltumu un, protams, arī pie mums pazīstamākais variants -  miltus biskvīta masā iesijāt pašās gatavošanas beigās. 
Mans mērķis - atrast savu biskvītu.

svētdiena, 2013. gada 20. oktobris

Dzimšanas dienas medus kūka ar gaisīgo krējuma krēmu



Tuvojas mana dzimšanas diena, kura iekrīt tieši piektdienā. Tas nozīmē, ka arī darbā kolēģi būs jāpacienā. Ko lai izdomā darba kolēģu pacienāšanai? Hmm, biskvīta kūka jau bijusi, šokolādes arī.... Napoleons prasa daudz darba, bet medus kūku ir vieglāk pagatavot. Jā, būs medus kūka pēc Kūku cepšanas čempionāta 2012 dalībnieces Anetas  receptes.  

trešdiena, 2013. gada 2. oktobris

Torte ar trim garšīgiem krēmiem


Biskvīta torte  ar trim vienkārši pagatavojamiem un garšīgiem krēmiem




Kādam cilvēkam vārda dienā bija sadomāts pārsteigums, kurā ietilpa arī kūka. Tā kā darba nedēļa ritēja pilnā sparā, nekam grandiozam laika nebija, tāpēc par kūkas pamatni tika izvēlēts vienkārši biskvīts. Stāsts gan nebūs par biskvītu, bet gan par kūkas pildījumu un to - kā vienā reizē vienkārši pagatavot trīs dažāda veida krēmus - vārīto krēmu ar vaniļas garšu, vārīto šokolādes krēmu un vārīto krēmu ar sviestu.

svētdiena, 2013. gada 22. septembris

Vārītais krēms ar putukrējumu




Vārītais krēms kopā ar putukrējumu (krēms Diplomāts) ir patīkamas konsistences, maigs, nebūs tik trekns, kā versija ar lielāku sviesta daudzumu, labi iesūksies biskvītā un labi garšos.
Vārītā krēma citi varianti apkopoti aprakstā vārītais krēms.

piektdiena, 2013. gada 20. septembris

Šokolādes torte ar bezē


Viss aizsākās, kad darbā pusdienas laikā aizstaigāju līdz Alfai un iegāju Lāču maizes bodē. Plauktā ieraudzīju palielus bezē cepumus un filma sāka darboties.
Galvā dažas dienas jau aizķērusies doma par šokolādes kūku, bet ar bezē kārtu. Bezē cepšana aizņem samērā daudz laika, bet, ja bezē cepumus sadrupinātu un iemontētu kā vienu kūkas kārtu, varētu jau šovakar pagatavot kūku un rīt kopīgajā pasēdēšanā darbā ar kolēģiem to nobaudīt. Kā izdevās šokolādes kūka, kā arī tās tapšanas gaita seko tālāk.

otrdiena, 2013. gada 3. septembris

Cepts kamambērs ar rudens avenēm

 
Pati recepte jau vairs nav nekas jauns un izbrīnas vērts. Pievienotā vērtība šim pasākumam ir tikko norautās avenes un pašas radītā svētku sajūta nedēļas vidū.

svētdiena, 2013. gada 1. septembris

Vienkārši biskvīta kūka




Pirms kāda laika pratu izcept tikai vienu no biskvītu veidiem - olu biskvītu. Mans meistarstiķis bija napoleonkūka, bet dažādos biskvītu paveidus nebiju apguvusi. Paldies Ievas virtuves Kūku cepšanas čempionātam, jo tas manai kūku cepšanas prasmei deva jaunu izrāvienu.  Dažādu kūku cepšanas gudrību apgūšana kļuva par hobiju.

svētdiena, 2013. gada 25. augusts

Torte Napoleons


Kā izcept labu Napoleonkūku


Kā izcept labu Napoleonkūku



















Tāds virsraksts bija Ievas virtuves aprīļa numurā,taču.... pēc šīs publikācijas mani mocīja tāda kā parāda sajūta - no tā visa, ko būtu gribējies pateikt, rakstā bija iespējams iekļaut tikai pašu galveno...
Pēcāk kādu laiku slimības dēļ nācās padzīvoties pa gultu un kādā iedvesmas brīdī uzrakstīju visu, ko par "napoleona" tēmu zināju.  
Rakstā  aprakstīta tortes tapšanas gaita, kā arī dažādi vērojumi no pieredzes.