Viss aizsākās pagājušajos Ziemassvētkos, kad meitas man uzdāvināja mafinu veidni. Kādu laiku nezināju, ko ar to iesākt:))
Veidne bija jāizmēģina un, meklējot receptes, atradu Buttermilk Berru Muffins recepti mājas lapā JoyofBaking.com.
Mani izbrīnīja viena no izmantotajām izejvielām - paniņas, jo nezināju, ka tās arī konditorejā var izmantot.Taču izmēģinot to, esmu sajūsmināta un uz šīs receptes bāzes esmu variējusi ar dažādām izejvielām - rabarberiem, karameļu krēmu no Spilvas, visām vasaras ogām un pašlaik - ar ķirbjiem.
Pievienojot kakao, esmu pielietojusi šo recepti arī kūkas pamatnei.
Mafini ar paniņu piedevu
2 un 1/2 cup (325 g) miltu
3/4 cup (150 g) cukura
2 tējk. cepamā pulvera
1/2 tējk. sodas
1/4 tējk. sāls
1 citrona sula un rīvēta miziņa
1 cup (240 ml) paniņu (var izmantot arī kefīru)
1 ola (dažreiz lieku 2)
1/2 cup (120 ml) eļļas
1 tējk vaniļas cukurs (Dansuker)
1 līdz 2 cup (360-480 ml) svaigu/saldētu ogu
jeb 240 ml ķirbju biezeņa vai vienkārši kāds ievārījums
Muskatķirbis mafinus iekrāsos dzeltenos toņos |
Citā bļodā viegli sajauc olu, eļļu, paniņas. Slapjās sastāvdaļas pielej pie sausajām un iemaisa vieglām kustībām līdz masa ir viendabīga.
Cepot šos keksiņus, var izmantot jebko - sākot ar rabarberiem pavasarī, ogām vasarā, ķirbi rudenī, riekstiem un ievārījumu ziemā!
Lai izdodas:))
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru