Es esmu

Mani sauc Jana. Esmu traka uz kūku cepšanu. Lai dalītos savā priekā, izveidoju pierakstus. Priecāšos par katru, kurš šeit piestās uz brīdi.
Ja vēlies man kaut ko pateikt, labprāt gaidīšu Tavu ziņu e-pastā - jana.stendzenieki@gmail.com

trešdiena, 2015. gada 19. augusts

Konkurss Latvijas gardākā kūka

Mans prieks un lepnums - kūka Latvijas ogu grozs

Esmu gandarīta par augsto novērtējumu un iegūto 1.vietu Rimi un Gardēžu organizētajā konkursā Latvijas gardākā kūka. 
Visas fināla (arī reģionālo pusfinālu) kūkas bija fantastiskas un skaistas, kā arī cienīgas ieņemt laureātu titulus. Vienkārši veiksme šoreiz bija ar mani:))
Paldies visiem, kuri mani atbalstīja un ticēja man. Paldies pasākuma organizatoriem, balsotājiem un visiem, kuri palīdzēja sarūpēt svaigus un kvalitatīvus produktus. Paldies arī mājiniekiem, kuri nedēļas garumā piecieta manu gatavošanos finālam un necēla brēku par neesošām vakariņām:))
Visas Fināla kūku receptes apskatāmas mājas lapā http://www.gardezi.lv.
Tālāk pievienoju dažus foto, kā arī Rimi reportāžu medijiem par pasākuma norisi .















15.augustā Rīgā norisinājās Rimi Latvia rīkotā konkursa Latvijas gardākā kūka lielais fināls. Tajā starp 10 visprasmīgākajām Latvijas kūku cepējām ēst gatavošanas eksperti - Rimi Gardēži - noskaidroja uzvarētāju. Latvijas gardākās kūkas cepējas titulu un 500 eiro dāvanu karti no Rimi ieguva Jana Bane no Ķekavas ar kūku Latvijas ogu grozs, kas finālā gan skatītājus, gan žūriju pārsteidza ar neatkārtojamu izdomu, meistarību un gatavošanas prasmēm, radot Latvijas gardāko kūku.
Otro vietu un dāvanu karti no Rimi 100 eiro vērtībā ieguva Līga Bandeniece-Silgaile no Jelgavas ar kūku 14&14, savukārt trešās vietas ieguvēja ir Sarmīte Volkova no Vaiņodes ar kūku Mājas pērle, iegūstot dāvanu karti no Rimi 50 eiro vērtībā. Konkursa uzvarētājas Janas Banes kūka Latvijas ogu grozs žūrijas atzinību ieguva ne vien perfektā un līdz sīkākajai detaļai izstrādātā vizuālā noformējuma, bet arī neatkārtojamās garšu buķetes dēļ, kur katra kūkas sastāvdaļa papildināja viena otru, radot brīnišķīgu kopumu. Kūkas izteikto garšu veidoja smilšu biskvīta plāksnes, pārklātas ar biezpiena krēmu, papildinot to gan ar putukrējumu, gan citronu krēmu un svaigām sezonas ogām.
„Uzzinot, ka uzvarēju konkursā, sajūtas bija un vēl joprojām ir fantastiskas un neticamas, lai gan intuitīvi jutu, ka varētu iekļūt pirmajā trijniekā. Konkurence bija sīva un lielajam finālam gatavojos veselu nedēļu, jo visam vajadzēja notikt pēc plāna. Kūka Latvijas ogu grozs simbolizē mūsu zemes sniegtās bagātības, un to centos atainot gan tās garšā, gan noformējumā, jo izmantoju īpaši sagādātas un svaigas sastāvdaļas, lai kūka izdotos skaista un garšīga. Liels paldies Rimi par dāvanu karti, iegūto summu es izmantošu produktu un kūku cepšanas piederumu iegādei, kas lieti noderēs prasmju pilnveidošanai. Šis bija jau 3.kūku cepšanas konkurss, kurā piedalījos, un varu apgalvot, ka tas man ir devis iemeslu uzzināt daudz jauna, jo kūku cepšana man ir gan kaislība, gan vienlaikus arī atpūta. Visas finālistes savā starpā esam sadraudzējušās un jau plānojam taisīt salidojumu, lai mācītos viena no otras un dalītos pieredzē, jo mūs vieno mīlestība pret kūku cepšanu,” stāsta Latvijas gardākās kūkas Latvijas ogu grozs autore Jana Bane.
Latvijas 10 labākās kūkas Rīgā vērtēja Rimi Gardēži – šefpavārs Normunds Baranovskis, garšu maģistre Liene Zemīte, mākslas kritiķe Signe Meirāne un pazīstamā garšu eksperte Ilze Jurkāne. Ikvienas fināla dalībnieces veikumu žūrija vērtēja, ņemot vērā tādus kritērijus kā kūkas garšas bagātība, oriģinalitāte, vizuālais noformējums un kūku cepēju meistarība. Nosakot uzvarētāju, vērā tika ņemti arī interneta balsojuma rezultāti – katrai fināla kūkai piešķīra noteiktu punktu skaitu proporcionāli balsojumā iegūto balsu skaitam.
„Finālistes, gatavojot savas kūkas, bija ņēmušas vērā mūsu, žūrijas, pusfinālos sniegtos komentārus, mazliet uzlabojot gan vizuālo noformējumu, gan garšu. Izvēlēties Latvijas gardāko kūku bija ļoti grūti, jo man bija pat četras favorītes. Pirmās, otrās un trešās vietas ieguvēju gatavotās kūkas atšķīrās ar savu latviskumu, un tas bija noteicošais faktors, kāpēc tās nopelnīja godalgotās vietas. Konkursa uzvarētājas kūka Latvijas ogu grozs bija ļoti latviska, un arī sastāvdaļu izvēlē tika īpaši piedomāts par dabīgiem un Latviju raksturojošiem produktiem. Šis konkurss pavēra jaunu skatu uz latviešu kūku cepšanas tradīcijām. Latvijas iedzīvotāji cep ne tikai siera un klasiskās lauku tortes, bet ir atvērti daudz jaunām idejām, protams, pieturoties pie savām saknēm un jau pārbaudītām vērtībām. Domāju, ka šis konkurss deva iespēju paskatīties, cik lieli kūku cepēji mēs īstenībā esam un cerams iedvesmoja to sākt darīt arī citus, ” pozitīvos iespaidos dalās Rimi Gardēdis un šefpavārs Normunds Baranovskis.
Pasākuma apmeklētājus un dalībniekus izklaidēja leģendārais estrādes dziedātājs Žoržs Siksna, toties bērni varēja radoši izpausties Rimi bērnu stūrītī. Noslēgumā Rimi Gardēži apmeklētājus cienāja ar gardu, 50 kilogramus smagu mega torti. Savukārt konkursa dalībnieču meistarkūkas uzreiz pēc pasākuma tika nodotas Rīgas sociālās aprūpes centram, kas ietver pansionātus Gaiļezers, Mežciems un Stella Maris, iepriecinot iemītniekus šajā svētku dienā. Konkursam Latvijas gardākā kūka kopumā tika pieteiktas 154 kūkas no pieciem Latvijas kultūrvēsturiskajiem reģioniem – Rīgas Kurzemes, Zemgales, Latgales un Vidzemes. Visčaklākās saimnieces un pieteikumu iesniedzējas ir bijušas kūku meistares no Rīgas un Vidzemes, konkursam piesakot 101 pašgatavotu kūku.
Autors:Rimi Latvia
17.08.2015.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru