Es esmu

Mani sauc Jana. Esmu traka uz kūku cepšanu. Lai dalītos savā priekā, izveidoju pierakstus. Priecāšos par katru, kurš šeit piestās uz brīdi.
Ja vēlies man kaut ko pateikt, labprāt gaidīšu Tavu ziņu e-pastā - jana.stendzenieki@gmail.com

otrdiena, 2014. gada 14. oktobris

Ķirbju biskvīta rulete



Kirbju biskvīta rulete ir mans jaunākais atklājums*.  Izcila struktūra biskvītam un mājīgā kanēļa garša kopā ar maigo pildījumu manī radīja izbrīnu par tik perfektu garšas kombināciju. Noteikti izmēģiniet, tā ir lieliska!


Nepieciešamās sastāvdaļas

Biskvītam:

Milti - 95 g
Olas - 3 (lielas)
Cukurs - 200 g
Ķirbju biezenis - 150 g (160 ml)
Kanēlis - 1/2 tējk
Soda - 1/2 tējk
Cepamais pulveris - 1/2 tējk

Pildījumam:

Krēmsiers (Rasa) - 1 pac  (istabas temperatūrā)
Saldais krējums - 150 g
Cukurs - pēc garšas
Vaniļas cukurs

Dažas karotes cukura biskvīta apkaisīšanai

Plātnes lielums - 33x40 cm



1.Iepriekš uzvāra ķirbju biezeni.
Katliņā ielej dažas karotes ūdens, sagriež ķirbi nelielos gabaliņos un sautē uz mazas uguns. Gatavu sablendē. Var uzglabāt ledusskapī vairākas dienas.


2. Traukā izsijā miltus kopā ar sodu, cepamo pulveri, kanēli.


3.Biskvītam veselas olas puto, pamazām pievienojot cukuru, vaniļas cukuru. Puto aptuveni 10 minūtes līdz masa palielinājusies apjomā un kļuvusi gaiša. Putainajai masai pievieno ķirbju biezeni un ar mikseri iemaisa masā. Pēc tam pievieno iepriekš izsijātās sausās sastāvdaļas - miltus kopā ar garšvielām un uzmanīgi iecilā masā. Jāatzīstas, ka miltus masā iemaisu ar roku (rokas pirkstiem), jo dažreiz milti mēdz nogrimt, veidojot masā pikucīšus.


4. Iegūto biskvīta masu izlīdzina uz plāts (plāts izklāta ar cepampapīru) un iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā cep 8-10 minūtes.



5. Tālāk rīcība kā gatavojot biskvīta ruleti - gatavu plāksni pārkaisa ar cukuru vai pūdercukuru (tas tāpēc, lai nesaliptu kopā).


6. Uzklāj uz galda virsmas tīru virtuves dvielīti un biskvīta plāksni ar virspusi uzliek uz tā. Noņem cepampapīru. Arī otru virsmu viegli pārkaisa ar cukuru. Tagad ar dvielīša palīdzību vēl silto plāksni rullējam ciet. Paturam sarullētu aptuveni 15 minūtes.


 7. Krēmsieru ar cukuru, vaniļas cukuru puto līdz iegūta viendabīga masa.


  Saputo saldo krējumu un abas masas sajauc kopā.


8. Iegūto maigo un gardo krēmu pārklāj uz atritinātas biskvīta plāksnes un to uzmanīgi sarullē atpakaļ. Liek ledusskapī.



Ruleti uzcepu savā dzimšanas dienā kolēģiem. Neviens pat nepamanīja, ka tur pievienots ķirbis, taču tas kopā ar kanēli radīja īpašu un saderīgu garšas kombināciju.

* Avots - JoyofBaking.com

5 komentāri: