Savos cepšanas pierakstos esmu ierakstījusi lietas, kuras tuvākajā nākotnē man jāizmēģina. Viena no tām bija bezē rulete*. Ilgi nevarēju noskaņoties, beidzot šajās brīvdienās radu labu motivāciju - iepriecināšu ar šo gardo desertu savu lielāko bērnu, kura pavisam drīz iecels mani jaunā - vecmāmiņas statusā. Deserts bija kaut kas nebijis un ļoti gards!!!!
Bezē rulete sastāv no bezē pamatnes un putukrējuma ar ogām
Plātnes lielums - apmēram 30x30
Cepšanas temperatūra - 170 grādi
Sastāvdaļas:
Bezē biskvītam
4 olu baltumi
100 g cukurs + 100 g pūdercukurs
1 tējkarote kartupeļu milti
vaniļas cukurs
1 ēdamkarote citrona sula
Pildījumam
200 g saldais krējums
2 saujas ogu (mellenes, brūklenes u.c.)
Cukurs pēc garšas
Gatavošanas gaita
Gatavo bezē biskvītu
Olu baltumus puto - sāk ar nelieliem apgriezieniem, bet parādoties nelielām putām, palielina apgriezienus. Pamazām pievienojot abus cukurus (sajauc cukuru ar pūdercukuru kopā), puto līdz noturīgām putu galotnītēm. Putošanas beigās pievieno citrona sulu un vaniļas cukuru. Gatavā masā iemaisa kartupeļu miltus.
Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes, virsiņai jābūt viegli brūnai.
Gatavo pildījumu
Izvēlamies ogas - šoreiz no saldētavas izņēmu mellenes un iebēru traukā, kurā tiks putots saldais krējums. Brūklenes būs kā neliels dekors.
Gardi izdosies, ja rulete tiks pildīta arī tikai ar putukrējumu un pārkaisīta ar ogām.
Rullē kūku
Tikmēr gatavs ir arī bezē. Bezē pārkaisa ar pūdercukuru, pārklāj pāri cepampapīra plāksni, uz tās uzliek cietu pamatni (dēlīti) un apmet bezē otrādi.
Plāksni atdzesē (iesaka - 1 stundu) un pārsmērē pildījumu.
Gaisīgo bezē ruleti iesaka pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas.
*Kūkas. Marina Neri. 184.lpp.
Sakiet lūdzu, ja ruleti uzcepšu vakarā vai obligāti to sapildīt tajā pašā dienā vai varēs arī pirms pasniegšanas, rīt? Jeb tur nekas labs nesanāks?
AtbildētDzēstLabdien! Manuprāt, labāk pirms pasniegšanas:)) Un ruleti noturēt saritinātu.
AtbildētDzēstRulete sanāca perfekta, pildīju ar vaniļas krēmu no Jūsu receptēm un saldētajām mellenēm. Vienīgais mīnuss, ka transportēšanu stundas garumā uz velosipēda neizturēja,( bet tas ir pārbaudījums jebkurai kūkai), bet garšu tas nekā neietekmēja.Paldies par garšīgo un perfekto recepti. Un japilda tiešām tikai pirms pasniegšanas.
AtbildētDzēstAk...man patiess prieks:))
DzēstMan ari sanāca.Paldies.
AtbildētDzēstSakiet lūdzu kādēl man biskvīts saplok?
AtbildētDzēstVai šis bezē biskvïts$
AtbildētDzēstJā šis biskvīts.cepu divas reizes un nekā :(
DzēstMan notiek tā pat. Saplok.
AtbildētDzēst