Es esmu

Mani sauc Jana. Esmu traka uz kūku cepšanu. Lai dalītos savā priekā, izveidoju pierakstus. Priecāšos par katru, kurš šeit piestās uz brīdi.
Ja vēlies man kaut ko pateikt, labprāt gaidīšu Tavu ziņu e-pastā - jana.stendzenieki@gmail.com

piektdiena, 2015. gada 13. februāris

Samtainā šokolādes biskvīta rulete




Pēc meitas lūguma viņas draudzenes Ilzes vārdadienā izcepu šādu šokolādes biskvīta ruleti. Darbs nav liels, bet rezultāts - ar šokolādīgi samtainu pēcgaršu:)) Ruletes galvenā atslēga ir labs pildījums - krēms ar lielisku konsistenci, viegls, tomēr ar savu šokolādīgo noti.
Dekorējot Ilzei paredzēto ruleti un aplīdzinot tai galus, kādu kumosu no atgriezumiem iestūmu mutē arī vīram. Nu jā...un rezultātā nākamajā dienā mums mājās tapa vēl viena tāda rulete.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

Biskvītam

5 olas
5 ĒK cukurs
4 ĒK milti
1 ĒK kakao

Krēmam

1 pac krēmsiers (Rasa, Kārums)
3 ĒK kakao (skatās pēc izvēles - ja vēlas maigāku garšu, liek mazāk)
 nedaudz karsts ūdens
250 - 300 g saldais krējums
cukurs pēc garšas

Gatavo biskvītu



Puto veselas olas, pamazām pievienojot cukuru. Man ir palīgs - galda elektriskais mikseris, tāpēc varu atļauties paslinkot un ļaut tam strādāt, kamēr pati nomazgāju traukus. Kad olas saputojušās līdz konsistencei, kad no putojamās slotiņas notek divu pirkstu bieza lentīte, piesijā miltus un kakao. Miltus masā iejaucu ar rokām, jo, šajā gadījumā,olu masa ir tik gaisīga, ka tie uzreiz nogrimst lejā.
Tad, kad izmantoju parasto elektrisko mikseri, izmantoju citu metodi - putoju atsevišķi olas baltumu un dzeltenumu - tā sanāk ātrāk, miltus masā iecilāju ar karoti.


Gatavu biskvīta masu lieku uz plāts un cepu iepriekš uzkarsētā 180 grādu karstā cepeškrāsnī aptuveni 8 minūtes.


Uz galda uzklāj tīru dvielīti un nedaudz uzkaisa cukuru. Uz tā otrādi uzliek no cepeškrāsns izņemto biskvītu. Noņem cepampapīru un biskvītu pārkaisa ar cukuru vai pūdercukuru.



Biskvītu sarullē ar dvielīti sarullē un ļauj tam atdzist.

Gatavo pildījumu



Puto krēmsieru  ar cukuru. Tam jābūt paturētam istabas temperatūrā.



Ieber traukā kakao pulveri un pievieno nedaudz karsta ūdens. Masu izmaisa. Kakao maisījumu pievieno krēmsieram un masas savieno.



Puto saldo krējumu un pievieno kakao masai. Visu labi samaisa. 


Atrullē atdzisušo biskvītu, pārklāj ar krēmu un sarullē atpakaļ. Ievieto ledusskapī.


Gatavā biskvīta rulete ar kakao krēma pildījumu!

Garšo brīnišķīgi - tai ir maigi samtaina šokolādes garša!

Jauku visiem sirsniņdienu!!!!

Jana




2 komentāri: