Es esmu

Mani sauc Jana. Esmu traka uz kūku cepšanu. Lai dalītos savā priekā, izveidoju pierakstus. Priecāšos par katru, kurš šeit piestās uz brīdi.
Ja vēlies man kaut ko pateikt, labprāt gaidīšu Tavu ziņu e-pastā - jana.stendzenieki@gmail.com

sestdiena, 2016. gada 19. marts

Kūka - Piena gardums






Ja Tu proti izcept pankūkas, tad pratīsi izcept arī šo kūku. Tas ir tik vienkārši!!!
Par šādu recepti zināju jau pasen, bet tā, kā kūku iztēlojos stipri saldu, uz tās cepšanu "nepanesos". Pavisam nesen (varbūt "pankūksvētku" noskaņās...) kādā piektdienas vakarā to pagatavoju un biju tā iedvesmota, ka vēlos dalīties. Jā, un kūka kopā ar nesaldu pildījumu bija lieliska, tās iebiezinātā piena garšu nianses patiks visiem tiem, kuriem garšo piena karamele jeb gotiņa.


Kūkas sastāvs:

1. Plāksnes ar iebiezinātā piena garšu
2. Putukrējums vai krējums (iespējamas variācijas)

Nepieciešamās sastāvdaļas:

Plānajām kūkas kārtām

100 g miltu
1 kārba iebiezinātā piena
1 ola
1/2 tējk cepamā pulvera


Putukrējumam

300 g saldā krējuma
cukurs pēc garšas
vaniļas cukurs


Gatavošanas gaita

Vienkāršāk nemēdz būt:))


No olas, kondensētā piena,


miltiem, sajauktiem ar cepamo pulveri,


pagatavo tādu kā pankūku mīklu. Mīkla aptuveni ir skāba krējuma konsistencē.



Uz cepešplāts izklāj cepamo papīru un uz tā uzlej vienu nelielu kausiņu masas, kuru ar karoti vai speciālo nazīti (spatulu) izlīdzina. Redzamās pamatnes ir aptuveni  21 cm diametrā un vienā reizē var izcept 2 šādas ripas. Kopā izcepu 7 ripas, bet to daudzums atkarīgs no plākšņu biezuma (varbūt, Tev sanāks 6 vai 8).
Ja vēlas lielāku kūku, mīklas daudzumu dubulto un cep vienu plāksni (aptuveni, 26-28 cm diametrā) vienā reizē.
Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā aptuveni 5-7 minūtes. Gatavām plāksnēm noņem cepamo papīru (vieglāk to izdarīt karstām). Nekvalitatīvi sanākušu fotoattēlu dēļ šo procesu nevaru atrādīt.


Atdzisušas plāksnes kārto un pilda ar saputotu krējumu. Taču iespējamas variācijas - skābais krējums, vārītais krēms utt. Gardi būs ar vārīto/putukrējuma krēmu. Vienīgais nosacījums - nevienu no pildījumiem īpaši nesaldināt, jo plāksnes pašas par sevi ir saldas.
Kūku var dekorēt, bet vienlīdz eleganta tā ir arī nedekorēta.



Mani ģimenes locekļi nevarēja nociesties un kūku sagrieza tūlīt. Īsts piena gardums - ar iebiezinātā piena aromātu un garšu!

Tāds ir kūkas šķērsgriezums, kad pildījums ir iestrādājies.

Lai izdodas un labi garšo:))

7 komentāri:

  1. Patiesi lieliska recepte!! Paldies Jums Jana! Es aiznesu pusi tortes uz darbu,pazuda dikti veiciigi!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ak laimīgie kolēģi:)) Un man par gardo rezultātu ir patiess prieks!!!! Jauki, ka iekomentējāt jo tā tikai saprotu, ka kāds pēc man'm receptēm pat gatavo:))

      Dzēst
  2. Paldies par atbildi!! Jaa,torte izraadiijaas pasakaina, koleegje paluudza,lai izgatavoju vienu viira dzimshanas dienai piektdien!!! Peec juusu receptes esu gatavojusi arii Dzintarsiera piiraadzinjus, arii tie bija bezgalgardi, es leenaam briestu spoguljglazuuras gatavoshanai peec Juusu receptes. Piedodiet, ka tik jokaini rakstu, bez garumziimeem, diemzjeel, nevaru savaa datoraa taadu " eksotiku" ieinstaleet :)

    AtbildētDzēst
  3. Un cik tad aptuvenu ņem to cukuru krēmam?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Putukrējumam? Pati kūka ir salda, tāpēc neieteiktu vairāk par 1 tējkaroti ar nelielu kaudzīti.

      Dzēst
  4. Paldies par recepti. Sanāca dievīga kūka, kura garšoja pat manam vīram (viņš nav kūku ēdājs). Taisīju ar vārīto krēmu un putukrējumu. Vienīgi krēms sanāca pašķidrs, kad varito kremu savienoju ar putukrējumu.

    AtbildētDzēst