Es esmu

Mani sauc Jana. Esmu traka uz kūku cepšanu. Lai dalītos savā priekā, izveidoju pierakstus. Priecāšos par katru, kurš šeit piestās uz brīdi.
Ja vēlies man kaut ko pateikt, labprāt gaidīšu Tavu ziņu e-pastā - jana.stendzenieki@gmail.com

svētdiena, 2017. gada 12. marts

Svaigā siera krēmi kūkām un tortēm


Šoreiz slavas  dziesma būs veltīta svaigajam sieram jeb krēmsieram. Ar  šo produktu viegli strādāt un rezultāts vienmēr ir pozitīvs. No tā var gatavot ne tikai brīnišķīgas, ceptas siera kūkas, bet arī dažādos veidos izmantot svaigā veidā - šajā aprakstā dažas no iespējām svaigā siera krēmu pagatavošanai. Trīs veidu krēmsiera krēmi kūkām un tortēm.


Nepieciešamās sastāvdaļas

Krēmsiera krēms ar sviestu

200 g krēmsiera (Filadefija, Rasa, Kārums)
50 g pūdercukura (vai pēc garšas)
100 g sviesta
vaniļas cukurs

Krēmsiera krēms ar putukrējumu

200 g krēmsiera (Filadefija, Rasa, Kārums)
50 g cukura (vai pēc garšas)
100 g - 400 g saldā krējuma
vaniļas cukurs

Krēmsiera krēms ar kakao (šokolādi)

200 g krēmsiera (Filadefija, Rasa, Kārums)
70 g cukura (vai pēc garšas)
200 g - 400 g saldā krējuma
2 ēdamkarotes (var 3) kakao vai  70 g izkausētas šokolādes
3 ēdamkarotes vāroša ūdens

Krēma gatavošana

Krēmsiera krēms ar sviestu

Konkrētajā gadījumā izmantots krēmsiers Filadelfija.


Svarīgi, lai sviests būtu istabas temperatūrā un mīksts. Ar krēmsieru var rīkoties divējādi - to var paturēt istabas temperatūrā, bet var lietot arī tikko izņemtu no ledusskapja. Iesācējiem labāk paturēt krēmsieru istabas temperatūrā.
Putojamā bļodā ieliek sviestu un saputo ar kopā ar pūdercukuru, vaniļas cukuru. Pievieno krēmsieru un visu savieno viendabīgā masā. Masa ilgi nav jāmaisa.
Krēmsiera sviesta krēmu ērti izmantot kūku pārklājumiem. No tā var izspiest arī dekorus. Ja krēms darba gaitā karstumā paliek mīksts, to patur ledusskapī un pēc tam turpina darbu.

Krēmsiera krēms ar putukrējumu



Saldā krējuma proporcija krēmam atkarīga no tā, vai krēmu vēlaties biezāku vai arī gaisīgāku. Pildījumiem uz 200 g krēmsiera izmantoju 400 g saldā krējuma. Kūku apdarei - proporcija ir divi pret vienu (200 g krēmsiera un 100 g saldā krējuma).
Saputo saldo krējumu ar cukuru, vaniļas cukuru.
Ja lieto krēmsieru Rasa, kurš ir cietākas konsistences, tad arī krēmsiers ir jāsaputo atsevišķā traukā. To var darīt arī ar citiem krēmsieriem (Filadelfija, Kārums), bet bez tā var iztikt.
Ja lietoju Filadelfiju, tad to vienkārši pieputoju saputotam saldajam krējumam, bet Rasu saputoju atsevišķā traukā un pēc tam abas masas (krēmsieru un putukrējumu)  savienoju.

Krēmsiera krēms ar kakao (šokolādi)



Krēms ar kakao vai šokolādi pagatavojams identiski kā iepriekšējais - krēms ar putukrējumu. Vienīgā atšķirība ir tā, ka iepriekš jāsamaisa kakao ar vārošu ūdeni vai arī jāizkausē šokolāde. Kakao masai jābūt skāba krējuma konsistencē, tāpēc ūdens daudzumu regulē pēc vajadzības. Atdzisušo kakao masu vai šokolādi krēmam pievieno beigās un ieputo masā.
Krēmu izmanto dažādu kūku pildījumiem. Ja krēmu vēlas izmantot kā tortes pārklājumu vai cepurīti kēksiņiem, tad pie 200 g krēmsiera liek 100 g saputotu saldo krējumu.

Lai arī mans mīļākais krēms joprojām ir vārītais krēms, krēmi ar krēmsieru patiešām ir lieliski un gardi, turklāt, viegli pagatavojami. Labs krēms ir izcilas kūkas atslēga un tāda būs arī Tava kūka 😊

Lai veicas !!!


5 komentāri:

  1. Šo komentāru ir noņēmis autors.

    AtbildētDzēst
  2. Paldies par ideju krēmsiers+sviests, būs jāpamēģina. Abos pārējos variantos mēdzu pievienot arī stingri saputotus ar cukuru olu dzeltenumus bagātākai garšai. Andra

    AtbildētDzēst
  3. Beidzot kārtīga siera kūkas recepte!

    AtbildētDzēst
  4. Paldies! Jaukas idejas! Man jautājums: ko var lietot krēma sabiezināšanai, ja to gatavo no krēmsiera,vaniļas cukura un saldinātaja, izslēdzot sviestu un olas?
    ar cieņu,
    Līvija

    AtbildētDzēst
  5. Mana recepte: līdz pusgatavībai saputo 400 g saldā krējuma, pievieno 1 bundžiņu (400 g) iebiezinātā piena un nedaudz paputo. Pievieno 600 g svaigā siera, saputo viendabīgā masā. Visam pievieno attiecīgu daudzuma želatīnu.

    AtbildētDzēst