Šoreiz bez ievada. Ja Tev mājās nav nekā garšīga 😅, paņem ābolus, mannā, cukuru, miltus, nedaudz sviesta un un pagatavo super vienkāršo ābolkūku 😊! Kūka sliņķiem, bet garšos arī gardēžiem.
1 glāze=250 ml
1 kg skābu ābolu (Antonovka)
1 glāze mannas
1 glāze miltu
0,5-1 glāze cukura
150 g sviesta
1 tējk. cepamā pulvera
1 tējkarote kanēļa
šķipsna sāls
Veidnes diametrs - 20 cm
1 glāze mannas
1 glāze miltu
0,5-1 glāze cukura
150 g sviesta
1 tējk. cepamā pulvera
1 tējkarote kanēļa
šķipsna sāls
Veidnes diametrs - 20 cm
Sausās sastāvdaļas (manna, milti, cukurs, sāls, cepamais pulveris) ieber traukā un izmaisa.
Ar sviestu izsmērē veidnes malas un pamatni.
Ābolus nomizo un uz rupjās rīves sarīvē.
Pāris karotes sauso sastāvdaļu atliek malā - tās pārkaisīs virsmai.
Ar aci nomērī vienu trešo daļu no sausajām sastāvdaļām un ieklāj veidnē.
Virsū pārliek ābolus - vienu trešo daļu. Pārkaisa kanēli.
Procesu atkārto (sausās sastāvdaļas, āboli) vēl 2 reizes. Virsū pārkaisa atlikto sauso maisījumu un uzrīvē aukstu sviestu.
Varianti:
- pusi no rīvētā sviesta liek vienā no kārtām vidusdaļā;
- visu sviestu izkausē kopā ar 50 g piena, virsējā kārtā sadursta caurumus un tajos ielej šķidro piena/sviesta masu (kūka šajā gadījumā būs sulīgāka).
Lai virskārta izdotos skaistāka, pāri var pārbērt mandeļu šķēlītes. Es nezinu kāpēc uzkaisīju mandeļu miltus:) Kūku liek cepties iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 170 grādu temperatūrā aptuveni 40 minūtes. Gatavai kūkai pārklāj pāri dvielīti, masa turpinās uzbriest un paliks sulīgāka.
Lai Jums izdodas, draugi, kūkas un arī viss pārējais😃!
Paldies par aprakstu- izklausās, ka pat ES varu pamēģināt :)
AtbildētDzēstMan sanāca lieliska! Paldies par recepti!
AtbildētDzēstCik superīgi😀. Man patiess prieks!
Dzēst