Jau piektdien no rīta zināju, ka vakarā taps maiga un svaiga siera kūka. Neesmu liela siera kūku speciāliste, vairāk esmu atbalstījusi biezpienu kā deserta kūku sastāvdaļu, bet šodien savās vīzijās redzēju maigi savijušās vasaras ogu un krēmīga siera garšas. Patiesībā, viss ir pavisam vienkārši.
Nepieciešamie produkti:
1 pac klasisko Selgas cepumu
70 g sviesta
2 glāzes svaigu vai saldētu ogu (aveņu, melleņu, ķiršu utt.)
2 pac krēmsiera (Rasa)
150 g saldā krējuma
250 g bezpiedevu jogurta (Kārums- grieķu jogurts)
200 g cukura (vai pēc garšas)
Sasmalcina cepumus (masai var pievienot riekstus) un samaisa ar izkausētu sviestu. Liek 22 cm diametra lielā veidnē, ar roku masu kārtīgi piespiežot.
Pirms tam veidnes malas izklāj ar pārtikas plēvi, cepampapīru vai pārtikā lietojamu plastikātu.
Veidni ar cepumu ieliek ledusskapī.
Gatavojot pildījumu kūkai, var rīkoties divējādi - siera masai var pievienot vienkārši veselas avenes (1) vai arī avenes saberzt (2). Ja traucē aveņu kauliņi, avenes var arī izberzt caur sietu un iegūt viendabīgu aromātisku masu.
Uzbriedina 2 tējkarotes želatīna.
(1) Ja kūka būs ar veselām ogām, tad atdzisušu želatīnu vispirms sajauc ar dažām karotēm krēma masas un tikai pēc tam visu samaisa kopā.
Kad siera masa gatava, izņem no ledusskapja cepumu pamatni. Siera masu klāj pāri cepumu kārtai (ja gatavo ar veselām ogām, tad veidnē ieklāj daļu no siera krēma, ogas uzber virsū un uzlej atlikušo krēmu) un izlīdzina.
Veidni ieliek ledusskapī vismaz uz pāris stundām. Pēc tam to var izdekorēt ar ogām, augļiem vai šokolādi.
Deserta kūka bija brīnišķi krēmīga, maiga un svaiga!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru