Es esmu

Mani sauc Jana. Esmu traka uz kūku cepšanu. Lai dalītos savā priekā, izveidoju pierakstus. Priecāšos par katru, kurš šeit piestās uz brīdi.
Ja vēlies man kaut ko pateikt, labprāt gaidīšu Tavu ziņu e-pastā - jana.stendzenieki@gmail.com

sestdiena, 2014. gada 22. februāris

Maigā aveņu siera kūka




Jau piektdien no rīta zināju, ka vakarā taps maiga un svaiga siera kūka. Neesmu liela siera kūku speciāliste, vairāk esmu atbalstījusi biezpienu kā deserta kūku sastāvdaļu, bet šodien savās vīzijās redzēju maigi savijušās vasaras ogu un krēmīga siera garšas. Patiesībā, viss ir pavisam vienkārši.

Nepieciešamie produkti:


1 pac klasisko Selgas cepumu
70 g sviesta
2 glāzes svaigu vai saldētu ogu (aveņu, melleņu, ķiršu utt.)
2 pac krēmsiera (Rasa)
150 g saldā krējuma
250 g bezpiedevu jogurta (Kārums- grieķu jogurts)
200 g cukura (vai pēc garšas)
2 tējk jeb 12 g želatīna (Santa Maria)


Sasmalcina cepumus (masai var pievienot riekstus) un samaisa ar izkausētu sviestu. Liek 22 cm diametra lielā veidnē, ar roku masu kārtīgi piespiežot.
Pirms tam veidnes malas izklāj ar pārtikas plēvi, cepampapīru vai pārtikā lietojamu plastikātu.
Veidni ar cepumu ieliek ledusskapī.


Gatavojot pildījumu kūkai, var rīkoties divējādi - siera masai var pievienot vienkārši veselas avenes (1) vai arī avenes saberzt (2). Ja traucē aveņu kauliņi, avenes var arī izberzt caur sietu un iegūt viendabīgu aromātisku masu.
Uzbriedina 2 tējkarotes želatīna. 



Puto svaigo sieru ar cukuru. Saputotam svaigajam sieram pievieno saldo krējumu un turpina putot, beigās pievieno jogurtu un masu samaisa līdz viendabīgai konsistencei. Protams, saldo krējumu var putot arī atsevišķi un pēc tam pievienot svaigajam sieram, tad masa būs nedaudz gaisīgāka.


Karstā ūdenī ievieto trauciņu ar uzbriedināto želatīnu un izšķīdina to.
(2) Ja gatavo ar saberztām ogām, tad  atdzisušo želatīna masu pievieno aveņu masai (tai jābūt istabas temperatūrā) un kārtīgi izmaisa. Trīs karotes siera krēma masas iemaisa aveņu masā un iegūto maisījumu savieno ar siera krēmu.



(1) Ja kūka būs ar veselām ogām, tad atdzisušu želatīnu vispirms sajauc ar dažām karotēm  krēma masas un tikai pēc tam visu samaisa kopā. 
Kad siera masa gatava, izņem no ledusskapja cepumu pamatni. Siera masu klāj pāri cepumu kārtai (ja gatavo ar veselām ogām, tad veidnē ieklāj daļu no siera krēma, ogas uzber virsū un uzlej atlikušo krēmu) un izlīdzina.
Veidni ieliek ledusskapī vismaz uz pāris stundām. Pēc tam to var izdekorēt ar ogām, augļiem vai šokolādi.
Deserta kūka bija brīnišķi krēmīga, maiga un svaiga! 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru