Mans dzeltenais garšu ceļojums turpinās.
Tikai salīdzinoši nesen atklāju, ka ķirbis ir lieliska piedeva konditorejas izstrādājumiem. No bērnības man bija aizspriedumi pret ķirbjiem un tos ēdu tikai marinētā veidā. Piedaloties Ievas kūku cepšanas čempionātā 2012.gadā, galvenās balvas ieguvēja bija izcepusi elegantu ķirbju torti. Recepti pamēģināju (ķirbju kūka ar mandarīnu ievārījumu ) un sapratu, ka ķirbi arī turpmāk izmantošu savās kūkās. Ķirbju biskvīta rulete arī ir lielisks gardums, turklāt, viena no manām īpašajām kūkām. Par mierinājumu tiem, kuri no ķirbjiem vairās, varu apgalvot, ka tā garša manis piedāvātajos saldumos nav jūtama.
Šo recepti* atklāju, kad viens no maniem ģimenes locekļiem kādu laiku nevarēja lietot piena produktus. Cepumu mīklai tiek pievienota eļļa, kā arī ķirbju biezenis.
Gatavi cepumi pēc struktūras drīzāk atgādina kēksiņus, tiem ir viegla tekstūra, brīnišķīgs garšvielu aromāts un tos ir vienkārši pagatavot.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
260 g miltu
120 g cukura
120 g cukura
120 ml neitrālas garšas eļļas
220 g (aptuveni 1 glāze) ķirbju biezeņa
1/4 tējk sāls
2 olas (istabas temperatūrā)
1 tējk vaniļas cukura
1 tējk cepamā pulvera
1 tējk sodas
1 tējk kanēļa
1/4 tējk ingvera
1/8 tējk maltu krustnagliņu
1/4 tējk sāls
2 olas (istabas temperatūrā)
1 tējk vaniļas cukura
1 tējk cepamā pulvera
1 tējk sodas
1 tējk kanēļa
1/4 tējk ingvera
1/8 tējk maltu krustnagliņu
Pagatavošana
Esmu lepna par sevi - šogad manā dārzā ķirbji izauguši daudz un dažādu šķirņu. Pašai man īpaši patīk mazie ķirbīši, jo tos ērti izlietot.
Bļodā izsijā miltus kopā ar cepamo pulveri, sodu, sāli, vaniļas cukuru un garšvielām.
Citā traukā puto olas ar cukuru, pievieno eļļu un iepriekš pagatavotu ķirbju biezeni. Parasti ķirbju cepumiem pievienoju brūno cukuru, bet šajā gadījumā, lai izceltu skaisto krāsu, pievienots baltais cukurs. Oriģinālajā receptē tika norādīts lielāks cukura daudzums.
Labu apetīti!
* Avots - JoyofBaking.com
Neitrālas garšas eļļa- olīveļļa?
AtbildētDzēstLabdien! Labāk-vīnogu kauliņu eļļa.
Dzēst