Jau kādu laiku sapņoju par ābolkūku ar gardām kraukšķīgām drupačām. Vairums recepšu drupaču kūkām piedāvā gatavot divas mīklas - pamatnei un pašām drupačām. Šī recepte ir lieliska tāpēc, ka jāgatavo tikai viena mīkla un kūka izdodas tik tiešām garda.
Taču, ir vēl viens būtisks faktors - saldējums un tas piedevās siltai drupaču kūkai pārvērš to pasakainā gardumā!
Taču, ir vēl viens būtisks faktors - saldējums un tas piedevās siltai drupaču kūkai pārvērš to pasakainā gardumā!
Kūkas sastāvs:
1. Mandeļu drupaču mīkla
2. Āboli vai arī citi augļi
3. Piedevās - saldējums
3. Piedevās - saldējums
Nepieciešamās sastāvdaļas:
Drupaču mīklai
200 g sviesta
175 g cukura
1 ola
300 g miltu
1 tējkarote vaniļas cukura
2 tējkarotes cepamā pulvera
1 šķipsniņa sāls
100 g mandeļu miltu
750 g ābolu
Saldējums
Veidnes diametrs 28 cm.
1 šķipsniņa sāls
100 g mandeļu miltu
750 g ābolu
Saldējums
Veidnes diametrs 28 cm.
Gatavošanas gaita
Sviestu saputo ar cukuru, vaniļas cukuru un sāls šķipsnu, putojot pievieno olu. Miltus samaisa ar cepampulveri, pusi uzsijā sviesta masai un iemaisa. Pēc tam pievieno atlikušos miltus, mandeļu miltus un ar pirkstiem sadrupina.
Ja vēlas, mandeļu vietā var izmantot parastos miltus.
Ja vēlas, mandeļu vietā var izmantot parastos miltus.
Virsū kārto sagrieztos ābolus. Man bija neliela atkāpe no receptes - gribēju, lai āboli ir sīrupaināki, tāpēc virsū uzlēju sagatavotu sīrupu. Tomēr šādu variāciju neieteiktu, jo rezultātā kūka bija ļoti salda. Sīrupu ābolu kūkām lieto tad, ja pamata mīkla nav salda.
Virsū uzkaisa atlikušās drupačas.
Kūku cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā aptuveni 45 minūtes.
Kūku gatavoju kā cienastu ciemiņiem un pasniedzu siltu kopā ar saldējumu. Jāsaka, ka tā tika ļoti novērtēta un otrs manis gatavotais saldais - torte palika otrajā plānā.
Ar šo ābolu drupaču kūku noteikti nevar kļūdīties - tā labi garšos un iederēsies tumšajā ziemas laikā.
Jana
Kāpēc man vienmēr sanāk par mitru tā kūka? Iespējams, ka krāsnij izvēlos nepareizu režīmu?
AtbildētDzēst