Es esmu

Mani sauc Jana. Esmu traka uz kūku cepšanu. Lai dalītos savā priekā, izveidoju pierakstus. Priecāšos par katru, kurš šeit piestās uz brīdi.
Ja vēlies man kaut ko pateikt, labprāt gaidīšu Tavu ziņu e-pastā - jana.stendzenieki@gmail.com

sestdiena, 2017. gada 16. decembris

Mazās siera kūciņas ar Ziemassvētku garšu


 

Pēdējā laikā manā blogā ir maz jaunu recepšu. Jāatzīstas, tas saistīts ar procesa fotografēšanu, it sevišķi tagad - tumšajā laikā, kad nav gaismas. Beidzot sasparojos, jo vēlos padalīties ar šo Kristofa Mišelaka siera kūciņu recepti. 
Mišelaka siera kūciņas no jau ierastajām siera kūkām atšķiras ar maigo un mīksto struktūru, tās tiek ceptas zemā temperatūrā. Oriģinālajā receptē kūciņa tika sēdināta uz pilngraudu cepumiem un garša bagātināta ar zemeņu konfitūru. Manā izpildījumā kūciņām ir Ziemassvētku garša un pamatnei izmantotas piparkūkas. Ja esi šokolādes mīļotājs, vari kūciņu ēst ar šokolādes krēmu, ja patīk ogas - ar ogām vai ogu masu. Deserts patiešām ir viegli pagatavojams un ir iespējams improvizēt.

Kūciņu sastāvs:

1.Siera masa.
2. Piparkūku mīklas pamatne (vai jebkuru citu saturīga biskvīta pamatni).

Nepieciešamās sastāvdaļas

Siera masai:

450 g krēmsiera (istabas temperatūrā)
30 g saldā krējuma
5 g miltu
130 g cukura
2  olas (istabas temperatūrā)
1 liela ēdamkarote oranža ķirbja biezeņa

Piparkūkas pamatnēm un dekoram


Gatavošanas gaita



Bļodā liek istabas temperatūrā paturētu krēmsieru un saldo krējumu. Masu ar rokas slotiņu izmaisa līdz tā ir viendabīga. Pa vienai pievieno olas un iemaisa masā. Ja vēlas, var pievienot ēdamkaroti ķirbja masas, būs skaisti dzeltena krāsa (neliela atkāpe no autora receptes). Tālāk masai pievieno miltus, cukuru, visu izmaisa.  Lai masā mazāk ievadītu gaisu, maisīšanas procesā neizmantoju elektrisko mikseri.


Cepšanai tiek izmantotas silikona formas. Gatavo siera masu ieliek dekorējamā maisiņā un aizpilda  aptuveni 3/4 formas. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 80 grādu temperatūrā orientējoši 30-40 minūtes.


Kūkas gatavību pārbauda, pakustinot formu - masai vidū "jātricinās", bet malām jābūt saturīgām. Kad kūkas atdzisušas, tās ar visu formu ietin  pārtikas plēvē un liek saldētavā (vismaz 6 stundas, bet labāk-visu nakti). Kā stāstīja receptes autors - kūkas var izcept laicīgi, turēt saldētavā un likt kopā pēc nepieciešamības.


Siera kūkas pamatnei var izmantot smilšu mīklu, pilngraudu cepumus u.c. Ziemassvētkiem tuvojoties nolēmu pamēģināt piparkūku pamatni.


Sacepu piparkūku pamatnītnes


un mazas piparkūciņas dekoram.


Sasalušās kūkas izņem no silikona veidnes.
Es darīju šādi - tā kā piparkūku pamatne ir cieta, kūkas uz tām sēdināju uzreiz, siera kūkām atkūstot, samitrinājās arī pamatne. Starp pamatni un siera masu uzliku pusi tējkarotes karameļu mērci. Ja man būtu smilšu mīklas pamatne, no saldētavas un silikona formām izņemtajām kūkām ļautu atkust ledusskapī un tikai tad liktu uz pamatnēm.
Jāpiezīmē, ka siera masa ir ļoti maiga un pēc konsistences drīzāk atgādina crēme brulē.
Kūkas lieliski saderēs arī ar ogām (mērci), šokolādes ganašu vai karameļu mērci. Ziemassvētku noskaņai to var papildināt ar sarīvētu apelsīnu miziņu.

Veiksmi un mīlestību visiem gardēžiem!!!

2 komentāri: