Es esmu

Mani sauc Jana. Esmu traka uz kūku cepšanu. Lai dalītos savā priekā, izveidoju pierakstus. Priecāšos par katru, kurš šeit piestās uz brīdi.
Ja vēlies man kaut ko pateikt, labprāt gaidīšu Tavu ziņu e-pastā - jana.stendzenieki@gmail.com

sestdiena, 2018. gada 29. septembris

Ābolkūka ar vārīto krēmu



Ābolkūku maratons rit pilnā sparā. Un, tā kā ir burvīgais piektdienas vakars, ļāvos arī šīs krēmīgās ābolkūkas* valdzinājumam.

Kūkas sastāvs:

1.Smilšu mīkla.
2.Āboli.
3.Vārītais krēms.

Nepieciešamās sastāvdaļas

Smilšu mīklai:

350 g miltu
1 ola
60 g krējuma
180 g sviesta
150 g cukura
1,5 tk cepamā pulvera
šķipsna sāls

Vārītajam krēmam:

400 ml piena
1 liela vai 2 mazas olas
35-40 g kukurūzas ciete (receptē-55g)
70 g cukura 
vaniļa


3-4 āboli

Veidnes diametrs no 22-25cm.

Gatavošanas gaita



Aukstu, gabaliņos sagrieztu sviestu pievieno izsijātiem miltiem un viegli saberž  drumstalās. Pēc tam pieber cukuru,  krējumu, olu un masu sajauc ar karoti vai lāpstiņu.


Masas sajaukšanu kamolā ērtāk veikt uz plakanas virsmas. Ātri ar rokām saveļ viendabīgu mīklu un liek ledusskapī.


Vārītajam krēmam katliņā ieber cukuru, olu un cieti. Visu samaisa un pielej aukstu pienu. Masu liek uz lēnas uguns un maisot karsē līdz masa sabiezē.


Vismaz pusstundu ledusskapī paturētai mīklai nogriež 1/3 daļu un atliek atpakaļ ledusskapī. Lielāko mīklas daļu ieklāj veidnē.


Notīra ābolus, sagriež šķēlītes un sakārto uz ieklātās mīklas.


Pāri āboliem pārlej karstu vārīto krēmu. Jāpiebilst, ka krēms ātri sabiezē. Manā izpratnē, tam nav jābūt tik biezam, tāpēc pie sastāvdaļām arī koriģēju cietes daudzumu.


Ledusskapī palikušo mīklu izveltnē un sagriež strēmelēs. Man gan tās ne visai vienādas sanāca...😊. Maliņas izlīdzina ar dakšiņu. Nākamajā reizē, cepot šādu kūku, virsējo kārtu vienkārši sarīvēšu vai sadrupināšu, jo tā būs ātrāk.
Kūku cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā  aptuveni 45 minūtes.


Kūkai vēl karstai esot uzkaisa pūdercukuru.


Nevarēju sagaidīt, kamēr kūka atdziest un nogriezu paprāvu gabalu. Bija tik garšīgi😊.


Kamēr kūka atdzisa, ārā jau satumsa un šis attēls tapa nākamajā rītā. Vārītais krēms bija sacietējis pudiņa konsistencē. Man kūka labāk garšoja, kamēr krēms vēl bija mīksts. Nākamajā reizē noteikti samazināšu cietes daudzumu vai, varbūt, izmantošu savu vārīto krēmu.

Bet kopumā kūka bija ļoti garda - kraukšķīgā smilšu mīkla, vārītais krēms un āboli bija izcila garšu kombinācija!

Līdz nākamajai ābolkūkai!!!


* Recepte You Tube Вика-Простые Рецепты

2 komentāri: