Es esmu

Mani sauc Jana. Esmu traka uz kūku cepšanu. Lai dalītos savā priekā, izveidoju pierakstus. Priecāšos par katru, kurš šeit piestās uz brīdi.
Ja vēlies man kaut ko pateikt, labprāt gaidīšu Tavu ziņu e-pastā - jana.stendzenieki@gmail.com

svētdiena, 2018. gada 22. jūlijs

Svaigā melleņu kūka



Pavisam svaigā melleņu kūka - viegli pagatavojama, koša un garda:)


Kūkas sastāvs

1. Svaigas mellenes
2. Biezpiens
3. Saldais kréjums
4. Biskvīta vai cepumu pamatne (pēc izvēles)

Nepieciešamās sastāvdaļas melleņu masai

300 g melleņu
200 g biezpiena
180 g saldā krējuma
12 g želatīna 200 bloom (stingrākai struktūrai - 14 g un ūdens attiecīgi 70 g)
60 g ūdens
pūdercukurs (pēc garšas)

Gatavošanas gaita

Kūkai nepieciešama pamatne - var izmantot klasiskās siera kūkas pamatni (sadrupināti cepumi + izkausēts sviests), bet var pagatavot arī vienkāršu biskvītu kā svaigās kūkas pamatni.


Konkrētajā gadījumā pagatavoju kakao biskvītu - tā dēvēto "melno princi"
Izmantoju gredzenveida tortes veidni (18 cm diametrs), kuru uzliku uz pamatnes.Tas nav obligāti, bet garšas bagātināšanai biskvītu apsmērēju ar šokolādes ganašu (vienādās daļās sadrupināta tumšā šokolāde un uzkarsēts saldais krējums). 


 Želatīnu aplej ar norādīto daudzumu auksta ūdens un ļauj tam uzbriest.


Nomazgā ogas. Konkrētajā gadījumā 1/3 daļu melleņu aizvietoju ar tumšo jāņogu sulu. Tumšās jāņogas piešķir skaistu un intensīvu krāsu.


Ieliek traukā ogas, biezpienu un pūdercukuru (daudzums pēc garšas).


 Masu sablendē.  Uz lēnas uguns maisot izkausē uzbriedināto želatīnu. Ļauj želatīna masai atdzist līdz istabas temperatūrai un pievieno ogu masai. Jāvērš uzmanība, ka pirms gatavošanas biezpienam un ogām jābūt paturētām istabas temperatūrā.


Saputo saldo krējumu līdz vieglām putu galotnītēm un divos piegājienos pievieno ogu masai.

Ogu masu pārlej biskvīta pamatnei. Vidū var sabērt svaigas ogas.


 Kad gatavoju šo kūku, bija lietains un apmācies laiks. Lai izdotos gaišāks un glītāks gatavas kūkas attēls, vajadzēja gaidīt saulainu dienu, tāpēc kūku līdz bildēšanai ievietoju saldētavā. Galarezultātā secināju, ka šāds variants arī noder. Kūka nebija zaudējusi savu kvalitāti un bija garda:)



Šāda tipa svaigo kūku var pagatavot gan svētku pasākumam, gan jaukai ģimenes pasēdēšanai :) 


Lai Jums izdodas, mani mīļie !!!!

2 komentāri: