Es esmu

Mani sauc Jana. Esmu traka uz kūku cepšanu. Lai dalītos savā priekā, izveidoju pierakstus. Priecāšos par katru, kurš šeit piestās uz brīdi.
Ja vēlies man kaut ko pateikt, labprāt gaidīšu Tavu ziņu e-pastā - jana.stendzenieki@gmail.com

otrdiena, 2019. gada 16. aprīlis

Spinātu biskvīts

Spinātu biskvīts


Pavasarim iestājoties, vēlos piedāvāt vienu plaukstoši zaļa biskvīta recepti. Visas sastāvdaļas ir kā parastam biskvītam, bet...pievienojot šo, kūkām it kā neierasto komponentu - spinātus, iegūstam satriecošu efektu. 
Varbūt, kāds padomās - un kā tad ar garšu? Spināti taču kā nekā... Jāsaka, ka garša ir gandrīz neitrāla un tos droši var pievienot biskvītam. 
Krāsa ir tik sulīgi zaļa, ka iepriecinās ne tikai pieaugušos, bet arī bērnus. Un nav nekā skaistāka par dabas dotām krāsām, tāpēc man gribas kliegt - mammas, nepērciet un negatavojiet saviem bērniem tortes no zilizaļām sintētiskām krāsām!
 Lūk, šeit ir viens no variantiem, kā iespējams "zaļi" dzīvot 😊!



Sastāvdaļas biskvītam:

3 olas
200 g miltu
140  g cukura
180 g spinātu
90 g eļļas
8 g cepamā pulvera
šķipsna sāls
vaniļas ekstrakts vai citrona miziņa



Spinātus (svaigus vai saldētus) sablendē kopā ar eļļu.


Miksera traukā puto olas, pievienojot šķipsniņu sāls, un pa daļām piebirdina cukuru. Pievieno garšvielas - vaniļas ekstraktu vai rīvētu bio citrona miziņu.
Citā traukā izsijā miltus kopā ar cepamo pulveri. 


Kad olas saputotas līdz noturīgai konsistencei (vismaz 10 minūtes, paceļot miksera slotiņu, masa uzreiz nenogrimst), pievieno spinātu masu un uz vismazākajiem apgriezieniem viegli izmaisa. Pēc tam lēni pieber izsijātos miltus un arī ar miksera mazākajiem apgriezieniem iemaisa masā.


Masu liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 170 grādu temperatūrā un cep aptuveni 30 - 40 minūtes.


Manā gadījumā ir viena biskvīta kārta 28 cm diametra lielai ripai un vēl palika pāri atgriezumos. No minētajām sastāvdaļām sanāk 18 cm diametrā liels biskvīts, kuru var sagriezt 3 ripās vai arī 24 cm liels biskvīts, kuru var sagriezt 2 ripās. Var gatavot arī biskvīta ruleti, aptuveni 30 x 40 cm lielu.


Vissatriecošāk šāds biskvīts izskatās tortes šķērsgriezumā. Torti ieteiktu tādu krēmīgu, ar skābenu noti (piem.,citronu krēms, aveņu konfitūrs)😋.



Konkrētajā gadījumā man bija svaigā melleņu kūka, jo bija nepieciešams šāds krāsu salikums. Bet..nākamajā reizē taps kārtainā torte!

Recepte bija tik vienkārša, vai ne?😉


5 komentāri:

  1. Paldies! Kūka sanāca laba gan konsistence gan garša. Eļļas vietā liku treknu kefīru. Cepu sākumā 200 grādos un tad samazināju līdz 170. Bērni gan atpazina spinātus ar tekstu: "Mammīt, garšo pēc zaļajiem makaroniem!" :)

    AtbildētDzēst
  2. Cik jauki, paldies ka padalāties:). Bet bērni ir atjautīgi!

    AtbildētDzēst
  3. Jana, paldies ka padalies! kā vienmēr- izcili- laba recepte, labi izdodas un garşo. Katrs ir pārsteigts ar kūkas neparasto krāsu, kādu brīdi viesībās visu uzmanība tiek pievērsta tikai kūkai.

    AtbildētDzēst
  4. Iveta, man patiess prieks!!!! Tätad Jums ir viegla roka# ka viss izdodas:)

    AtbildētDzēst
  5. Sveiki,
    Vai varat lūdzu padalīties kā gatavo aveņu konfitūru?

    AtbildētDzēst